Volkswagen Atlas Tanoak Konsepti ile New York’a çıkarma yaptı!

Volkswagen Atlas Tanoak Konsepti ile New York’a çıkarma yaptı

Alman otomotiv devi Volkswagen, yılın ikinci bombasını patlattı. New York Uluslararası Motor Fuarı’nda yepyeni bir pick-up konsepti tanıtan Alman üretici Atlas Tanoak ile büyük beğeni topladı. Henüz seri üretim tarihini açıklamayan VW‘in, şimdilik New York’ta yeni konsepti için sektörün nabzını ölçtüğü düşünülüyor. Çünkü pick-up gibi kamyonet tarzındaki araçlar ABD otomotiv pazarının hatırı sayılır bir kısmını oluşturuyor.

Yüksek off-road kabiliyetine sahip olan Volkswagen Atlas Tanoak, gelişmi bilgi-eğlence sistemi ve “VW Dijital Cockpit” ile artık çok daha keyifli bir sürüş deneyimi vadediyor.

4Motion dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan Volkswagen Atlas Tanoak, markanın MQB platformu üzerine inşa edilmiş. Atlas Tanoak, 5438mm uzunluğu, 2029mm genişliği, 1844mm yükseliği ve 3258mm dingil mesafesiyle orta ölçekli bir pick-up kabul edilebilir. Ayrıca 2,291 mm‘lik bir kargo bölümüne sahip olan pick-up kullanıcısına yüksek kargo taşıma kapasitesi sunuyor.

276 beygir güç ve 360Nm tork üreten 3.0 litrelik V8 motora sahip olan Atlas Tanoak, 0-100 km/s hıza 8.5 saniyede ulaşabiliyor. Bu güçlü motor sekiz ileri otomatik şanzıman ile desteklenmiş. Ayrıca özel tasarlanmış bir vites topuzu ile sürücü, iş eldivenleri ile bile vitesler arası rahat bir geçiş yapabilecek.

Volkswagen Atlas Tanoak Konsepti ile New York’a çıkarma yaptı 2

Gösterge paneline ve konsolun tamamına entegre edilen bir ortam aydınlatmasına sahip olan lüks pick-up, aracın Off-Road ve Şehir moduna bağlı olarak kabini sarı ve mavi ışıkla aydınlatıyor.

Genesis Motors, Essentia Konseptini New York’ta ortaya çıkardı!