Twitter, tweet’lerinize kimlerin yanıt verebileceğini değiştirmenize izin verecek

Twitter artık tweet'lerinize kimlerin yanıt verebileceğini değiştirmenize izin veriyor

Geçen yıl boyunca Twitter platformunda bazı değişikliklere gidiyor. Bu değişikliklerden biri, tweet’lere nasıl yanıt verileceğini seçmek ve tweet’lerinize kimlerin yanıt verebileceğini yönetmeyi kolaylaştıran bazı değişiklikler eklemek oldu.

Şimdi, Twitter, attığınız tweetlere verilen yanıt bölümünüzü toparlayıp düzenlemenize yardımcı olacak yeni bir özellik ekliyor. Tek yapmanız gereken, gönderinizin sağ üst köşesindeki üç nokta düğmesine dokunmak ve “Kimlerin yanıt verebileceğini değiştir” yazan seçeneği seçmek. Geçen yıl ağustos ayında şirket, yanıt sınırlama özelliğini deneysel aşamadan çıkarıp tüm kullanımlara erişim izni vermişti. Bu sunum, tweet’inizi göndermeden önce size kimlerin – herkes, takip ettiğiniz kişiler veya bahsettiğiniz kişiler – yanıt verebileceğini seçme olanağı da vermiş oldu. Yeni gelen bu ekleme de, yanıtlar bölümünüzde devam eden tartışma üzerinde size daha da fazla kontrol sunacak.

Twitter artık tweet'lerinize kimlerin yanıt verebileceğini değiştirmenize izin veriyor

Yeni özellik, Twitter CEO’su Jack Dorsey‘in daha önce şirketin tek hedefi olduğunu söylediği, platformun “kamuya açık konuşmanın sağlığını artırma” çabalarının bir parçası olabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi, size kimin cevap verebileceğini seçme özelliği bazı kullanıcılar arasında tartışmalı oldu, ancak platformda karşılaştığınız toksik davranışları da sınırlayabilir.

Özellik devrimsel nitelikte olmasa da, Twitter platformu her kafadan sesin çıktığı karmaşık bir sosyal medya uygulaması olduğu için yanıtlar bölümünde aktif kontrol sağlamak kullanıcı için oldukça önemli bir gelişme olabilir.

Güvenli Instagram kullanımı için bakın hangi özellik geldi: Gerisini hackerlar düşünsün