İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş yaşanmayacak

Araç kiralama hizmetleri İkinci el

Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle ikinci el otomobil sektörü ciddi anlamda değişti. Neredeyse iki yıldır söz konusu sektördeki fiyatlar dudak uçuklatıyor. Bugün çıkan bazı raporlara göre bu durum yakında değişecek gibi de görünmüyor.

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Pek iç açıcı haberler vermeyen Yanık, ikinci el araç piyasasında hareketliliğin arttığın ancak fiyatlarda düşüş beklemediklerini söyledi. Yanık, “”Şu an ikinci elde hareketlilik devam ediyor. Sıfır araç alamayanlar ikinci el araçlarda talepleri artırdı. İşlerimiz iyi durumda.” açıklamalarında bulundu.

İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş yaşanmayacak

İkinci el otomobil fiyatlarına ek olarak sıfır araçlarda fiyatlarıyla dudak uçuklatacak cinsten diyebiliriz. Hakan Yanık konuya ek olarak “Fiyatları sabitleyemiyoruz. Yaşanan kısır döngü ve fiyatların yükselmesi işlerimizi sekteye uğratsa da beklediğimiz satışa ulaşıyoruz ama kar marjlarımız bitme noktasına gelmiş durumda. Fiyatların artmasında en büyük etmen olarak galericiler gösteriliyor ancak galericiler fiyatların artışından hiçbir şekilde memnun değil. Yaptığımız ticarette devamlı bir artış olursa sermayemizde erime meydana gelir. 50 bin liraya aldığımız arabayı 55 bin liraya satıyoruz, sonra gidip 57 bin liraya alıyoruz. Türkiye genelinde 150 bine yakın oto alım satımı yapan esnafımız var, bunlar mağdur olmakta.” ifadelerini ekledi. Bayram öncesi ve yaz mevsiminde piyasanın daha da pahalılaştığı bir gerçek. Koronavirüsün hayatımıza etkisi aşıların da bulunmasıyla biraz hafiflese de ilerleyen dönemlerde ne olacağını kestirmek zor.

Uber Bodrum hizmeti ile agresifleşti: Türkiye’nin tamamında hizmet vermek istiyor