Xbox’ın PC oyunları GeForce Now’a geliyor

Halo

Nvidia’nın Microsoft ile imzaladığı 10 yıllık dev anlaşma sayesinde Xbox’ın daha önce PC’ye gelen oyunları artık GeForce Now üzerinden oynanabilecek.

Oyun severlerin bir konsola ya da güçlü bir PC’ye sahip olmadan en yeni oyunları bile internet üzerinden oynamasına imkan sağlayan bulut tabanlı oyun servisleri, bugün henüz istendiği noktaya ulaşmamış olsa da, yakın gelecekte oyun dünyası için çok önemli hale gelecek gibi duruyor. Nitekim Microsoft, Sony, Nvidia gibi oyun dünyasına yön veren şirketler, bu inanç doğrultusunda bulut oyun servislerine dev yatırımlar yapıyor.

Bildiğiniz gibi bu alanda en çok yatırım yapan şirketlerden biri olan Nvidia, bulut oyun servisi GeForce Now ile bu alana öncülük eden şirketler arasında yer alıyor. Bu servisini her geçen gün biraz daha büyütmeye devam eden şirket, Microsoft ile imzaladığı yeni anlaşma ile bu yönde önemli bir adım attı.

GeForce Now Android

Microsoft ile Nvidia arasında imzalanan bu kritik anlaşma sayesinde, Xbox’ın daha önce PC’ye gelen oyunları, artık GeForce Now üzerinden de oynanabilecek. Bu da Xbox’ın sevilen pek çok oyununun çok yakında bu bulut oyun servisine ekleneceği anlamına geliyor. Elbette bunların en önemlisi Call of Duty serisinin oyunları olacak.

Call of Duty oyunlarının yanı sıra Halo serisi oyunları ve Forza Horizon gibi sevilen pek çok oyun da çok yakında Nvidia’nın bulut oyun servisine eklenecek. 25’ten fazla ülkede 100 milyondan fazla abonesi bulunan GeForce Now, 10 yıllık bu anlaşma sayesinde oyun severler için çok daha cazip bir platforma dönüşecek gibi görünüyor.

Google Pixel Fold batarya konusunda iddialı olacak