Geforce Now genel anlamda memnun etti

geforce now

15 Mart itibariyle Türkiye’de yer alan GeForce Now sunucuları tüm kullanıcıların hizmetine girecek. Peki bu sistem gerçekten de güçlü PC’lere olan ihtiyacı ortadan kaldıracak mı? İşte yanıtı.

Bilindiği üzere son birkaç yıldır bulut tabanlı oyun hizmetleri üzerine önemli yatırımlar yapılıyor. Bu yatırımlardan en çok dikkat çekeni ise Nvidia’nın GeForce Now’ı diyebiliriz. Kısa sürede pek çok bölgede hizmet vermeye başlayan sistem 15 Mart itibariyle ülkemizde de kullanıcıların beğenisine sunulacak.

15 Şubat’tan bu yana beta kodu edinenler GeForce Now’ı ücretsiz bir şekilde kullanmaya başladılar. Şimdiye kadar sistemi beta halinde kullananlar genel anlamda memnun kalmış görünüyorlar.

Geforce Now genel anlamda memnun etti

Nvidia’nın bulut tabanlı oyun sistemi çeşitli dijital oyun mağazalarıyla da entegre bir şekilde çalışıyor. Yani mevcutta Steam ya da Epic Games Store kütüphanenizdeki oyunları GeForce Now’ın üzerinden oynamanız mümkün.

Elbette bu oyunlarda bulut desteğinin de bulunması gerekiyor. Nvidia’nın sunucularını Türkiye’ye taşımasıyla birlikte kusursuza yakın bir oyun deneyimi ortaya çıktı. Özellikle de hikaye tabanlı oyunlarda.

Online PvP yapımlarda ise gecikme bazlı ufak sorunlardan bahsetmek mümkün. Fakat ilerleyen dönemde 5G teknolojisi ile birlikte bu gecikmeler de sıfıra inecektir.

Sistem şimdiki haliyle yüksek donanımlı bilgisayar ihtiyacını ortadan kaldırmış görünüyor. Tek eksi ise tüm oyunların bu sistem ile uyumlu olmaması. Onun da zamanla çözülmesini umut ediyoruz.

Diablo 2 HD PC ve konsollar için geliyor