Death Stranding PC’de Nvidia’nın DLSS 2.0 teknolojisine sahip

bu2

Death Stranding, 8 Kasım 2019’da PS4 platformunda boy göstermişti.Yapım, Norman Reedus dahil pek çok dikkat çekici detaya sahip.

Oyun inceleme kuruluşları ve oyuncular tarafından pek çok farklı tepkiyle karşılaşan oyun, kimilerine göre yeni bir usta işi, kimilerine göre yürüme simülasyonu, kimilerine göre ise kargo taşıma simülasyonu. Hâlâ oyunun amacının ne olduğunu anlamayanlar bile var.

Öyle ya da böyle, Death Stranding, kısa bir süre sonra PC platformu için de raflarda yerini alacak. Tabii PC tarafının konsollara kıyasla “teknik anlamda” pek çok avantajı bulunuyor. Eğer iyi bir sisteme sahipseniz, bu oyun da dahil pek çok oyunu yüksek çözünürlük ve grafik kalitesinde oynayabiliyorsunuz.

Death Stranding PC'de Nvidia'nın DLSS 2.0 teknolojisine sahip

Sızdırıldığı belirtilen bir basın bülteninde yer alanlara baktığımızda ise, Death Stranding’in PC platformuna bir takım ekstralarla adım atacağını görüyoruz. Örneğin oyun, Nvidia’nın Deep Learning Super Sampling (DLSS – Derin Öğrenme Süper Örnekleme) 2.0 teknolojisine destek verecek. Bu sayede oyun, her sekansa göre özel olarak grafik kalitesinden çözünürlük detaylarına göre gerçek zamanlı olarak yeniden ölçeklendirilebilecek. Bu sayede her zaman hem performans üst seviyede olabilecek hem de görsel kalite üst seviyede tutulabilecek.

Bu teknolojiye destek veren bir diğer AAA oyun ise, CD Projekt RED tarafından geliştirilmekte olan aksiyon RPG oyunu Cyberpunk 2077.

Tabii bu detaylardan yararlanabilmek için güncel bir Nvidia GeForce ekran kartına sahip olmalısınız.

Death Stranding, PC için 14 Temmuz itibarıyla raflarda yerini alacak. Oyunun minimum sistem gereksinimlerini de sizlerle paylaşalım:

– Windows 10 işletim sistemi
– Intel Core i5-3470 ya da AMD Ryzen 3 1200 işlemci
– 8 GB RAM
– GeForce GTX 1050 3 GB ya da AMD Radeon RX 560 4 GB ekran kartı
– 80GB boş disk alanı

Volkswagen’den Türkiye için üzücü haber geldi