Outlook reklam politikası yüzünden kullanıcı kaybediyor

microsoft outlook guncellemesi

Günümüzün popüler mail uygulamalarından biri olan Outlook, uyguladığı reklam stratejisi nedeniyle büyük tepki çekiyor. Öyle ki uygulamanın kullanıcı sayısı da hızla düşmeye başladı. Peki Microsoft ne yapacak? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Outlook reklam politikası yüzünden kullanıcı kaybediyor. Microsoft, hem Apple’ı hem de Google’ı hemen her alanda kendine rakip olarak görüyor. Hatırlayacağınız üzere şirket bu rekabeti mobil işletim alanına da taşımış ve Android ile iOS’un karşısına Windows Phone ile çıkmıştı. İlk başlarda, arkasında Windows gibi bir işletim sistemine sahip olan Microsoft’un olması, acaba Android ile iOS’un ikili hegemonyası kırılacak mı sorusunun sorulmasına neden olsa da, ilerleyen zamanlarda Windows Phone beklentilerin çok gerisinde kalarak adeta hezimete uğramıştı.

microsoft outlook guncellemesi

İşte şirket benzer bir rekabete mail uygulaması pazarında da sürdürüyor. Bu sefer ki en büyük rakibi ise Google’ın Gmail uygulaması. Aslında son güncellemeye kadar Outlook’un son derece başarılı bir iş çıkarttığını ve kullanıcılardan oldukça güzel geri bildirimler aldığını söyleyebiliriz.

cortana outlook

Outlook reklam politikası yüzünden kullanıcı kaybediyor

Bununla birlikte Outlook’un ücretsiz kullanımından çok hoşnut olmadığı bilinen Microsoft, kullanıcıları ücretli olan Office 365’e geçirebilmek için reklam stratejisinde bir değişikliğe gitti ve gelen kutusunda gösterilen reklam sayısını arttırdı.

Microsoft yeni Outlook Lite Android uygulaması bu ay geliyor

Gerek iOS işletim sisteminden gerekse de Android işletim sisteminden bugüne kadar Outlook uygulamasını kullananlar, zaten arada sırada çıkan ve gerçek bir mail gibi görünen reklamlara alışkınlardı. Ancak güncelleme sonrası bu tip reklamların özellikle gelen kutusunda sürekli görünmesi ve reklam yapısı itibariyle gerçek bir mail gibi algılanması kullanıcıları fazlasıyla rahatsız etti. Tepkilerini mağazalardaki Outlook uygulamasına 1 puan vererek gösteren kullanıcılar, Microsoft’un geri adım atması gerektiğini savunuyor. Outlook reklam politikası yüzünden kullanıcı kaybediyor

Apple yeni kulak üstü kulaklık modeli için acele etmeyecek