Toyota ve Geely işbirliğine gidiyor!

Toyota

Japon otomotiv devi Toyota, bugün yaptığı bir açıklamada Çin’in en büyük otomobil üreticisi Geely ile hibrid motor teknolojileri konusunda işbirliğine gidebileceklerini söyledi. İşte detaylar.

Son yıllarda pazar hacminin hızla arttığı Çin, kısa sürede dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarı haline geldi. Dünyanın ikinci en büyük otomobil üreticisi olan Toyota ise Çin’deki satışlarını yükseltmek ve diğer tüm Avrupalı ve ABD’li rakipleri gibi bu dev pastadan alabildiği en büyük payı almak istiyor. Tabii bu da yeni otomotiv teknolojilerinde fark yaratmaktan geçiyor.

Toyota, 1990’lı yılların sonunda dünyanın ilk seri üretim hibrid aracı olan Prius’u satmaya başladı. Hibrid motor teknolojilerinin otomotiv endüstrisinde gelişmesine öncülük eden Japon üretici, şimdilerde ise rekabetin giderek kızıştığı bu alanda kendine yeni ortaklar arıyor.

Toyota ve Geely elektrifikasyon teknolojilerinde işbirliğine gidiyor!

Bugün açıklama yapan şirket sözcüsü, hibrid teknolojilerindeki işbirliği konusunda Çinli otomobil üreticisi Geely ile görüştüklerini söyledi. İşbirliğinin hangi yönde gerçekleşeceği henüz açıklanmadı. Ancak şirket sözcüsü işbirliğinin ayrıntılarını yakında duyuracaklarını belirtti. Geely ise konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Volkswagen Group, Küresel Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü’nde sınıfta kaldı!

Toyota