Geçmişten günümüze Super Mario oyunları

super mario run

#İŞBİRLİĞİ

Nintendo’nun ikonik karakeri Super Mario için bugüne kadar kaç oyun çıktı dersiniz? İşte geçmişten günümüze Super Mario oyunları.

Oyun sektöründe yer alan firmalar için en önemli unsur kaliteli bir markaya sahip olabilmek. Nitekim Nintendo’nun bu açıdan çok şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Japon konsol devi bugün tabletten hallice Switch’le bile 50 milyonluk satış barajını aşabiliyorsa bu kuşkusuz sahip olduğu markalar sayesindedir.

Nintendo bünyesindeki Zelda, Pokemon ve Mario gibi isimler, Japon konsol devini zengin etti diyebiliriz.

Sektörü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Nintendo sektörün en köklü isimlerinden biri. Dolayısıyla zaman içerisinde bu kadar çok marka isme sahip olması da tesadüf değil.

PlayStation 5 çıkış tarihi ve fiyatı için tıklayın

İlginç olan şey her defasında aynı hikayenin oyun severler tarafından sıkmadan oynanabilmesi. Super Mario oyunlarında bu duruma pek çok kez şahitlik etti.

1985 yılında çıkan Super Mario Bros.’tan tutun da Super Mario Odyssey’e kadar hep aynı hikaye örgüsünün peşinden koştuk. Kötü canavar tarafından kaçırılan prensesi kurtarma hikayesi. Kötü canavar diye betimlediğimize bakmayın. Burada bahsettiğimiz şahıs da hayli geniş bir fan kitlesine sahip olan Bowser. Yani Nintendo bırakın hikayeyi değiştirmeyi karakterleri bile değiştirmeden muazzam bir başarıya imza attı diyebiliriz.

Peki gelelim asıl sorumuza. Bugüne kadar kaç Super Mario oyunu çıktı dersiniz? 10, 15, 20? Dile kolay… Nintendo şimdiye kadar tam 31 Super Mario oyunu çıkarmış. Üstelik bu oyunlara Mario’nun dahil olduğu Mario Kart, Olimpic Games, Super Smash Bros, Mario Tennis gibi seriler de dahil değil. Herhalde işin içerisine bu oyunları da katarsak sayı 39 – 40’u bulacaktır.

Bu yazımızda geçmişten günümüze kadar çıkmış olan Super Mario oyunları ile karşınızdayız. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu liste ile başbaşa bırakalım. (Diğer oyunları görüntülemek için aşağıdan sayfayı değiştiriniz.)

İşte tüm Super Mario oyunları ve çıkış tarihleri!

Super Mario Bros.
Çıkış Tarihi: 1985

gelmiş geçmiş en çok satan oyunlar