Gears of War 6 mı geliyor?

gears of war

Gears 5’i geliştiren The Coalition stüdyo tarafından yayınlanan iş ilanı, Gears of War 6’nın yolda olabileceğini gösterdi.

Özellikle Xbox tercih edenler için oldukça özel bir yere sahip olan, oyun dünyasının en önemli serilerinden Gears of War, yeni bir oyunla geri mi dönüyor?

Yayınlanan yeni bir iş ilanı Gears of War 6 için hazırlıkların başlamış olabileceğini ortaya çıkardı. Gears 5’i geliştiren stüdyo olan The Coalition tarafından yayınlanan bu ilanda stüdo yeni Motion Capture teknisyeni arıyor. Bu Motion Capture teknisyeninin Gears serisine katkıda bulunacağı belirtiliyor.

İlanda bu teknisyenin hangi oyun üzerinde çalışacağı açıkça belirtilmiyor. Ancak The Coalition, ilanda şu ifadeleri kullanıyor: “Biz Gears of War serisine ev sahipliği yapıyoruz ve amacımız bu serinin geleceğini şekillendirmek ve Microsoft’un eğlence platformlarının ve cihazlarının sınırlarını zorlamak.”

Gears of War 6

The Coalition tarafından kullanılan bu ifadelerle birlikte, yeni bir Gears of War oyununun yolda olduğunu büyük ölçüde kesinleşmiş oluyor. Ancak tabii bu söz konusu oyunun illa Gears of War 6 olduğu anlamına gelmiyor. Bildiğiniz gibi daha önce Gears Tactics gibi ana serinin parçası olmayan Gears of War oyunları da çıkmıştı. Ama Gears Tactics, The Coalition tarafından değil Splash Damage stüdyosu tarafından geliştirilmişti. The Coalition şu ana kadar ana seriye odaklandı. Bu yüzden iş ilanında sözü edilen bu oyunun da serinin altıncı oyunu olma ihtimali epey yüksek.

2019 yılında çıkan Gears 5’in sonunda hikayenin tamamlanmamış olması da Gears of War serisinin yeni bir oyunla devam etme ihtimalini yükseltiyor.

Terra Luna’nın yaratıcısı hapis cezası alabilir