Facebook kullanıcıları dikkat! Herkese istek gönderiyor!

TikTok ortadan kaldırılma

Sosyal medya uygulaması Facebook, aldığı son güncellemenin ardından ziyaret edilen bütün profillere arkadaşlık isteği göndermeye başladı.

Facebook kullanıcıları dikkat! Herkese istek gönderiyor! Sosyal medya devi Facebook, son Android güncellemesiyle kullanıcılarına hoş olmayan bir sürpriz yaşattı. Güncelleme, kullanıcıların istemeden ve farkında olmadan ziyaret ettikleri tüm profillere otomatik olarak arkadaşlık isteği göndermesine neden oldu. Bu beklenmedik durum, Facebook kullanıcıları arasında büyük bir tartışma ve endişe yarattı.

Facebook ve Instagram yeni güvenlik önlemini duyurdu

Güncelleme, kullanıcıların hesaplarında yapılan bir değişiklikle beraber devreye girdi. Kullanıcılar, profilleri ziyaret ettiğinde, arkadaşlık isteği göndermek için ayrıca bir onaylamaya veya butona tıklamaları gerekmeksizin, otomatik olarak istek gönderiliyordu. Bu durum, kullanıcıların istemedikleri kişilere, tanımadıkları insanlara ve hatta gizliliklerini korumak istedikleri kişilere bile arkadaşlık isteği göndermesine sebep oldu.

Milyarderler servetini hızlıca

Facebook kullanıcıları dikkat! Herkese istek gönderiyor!

Kısa süre sonra, Facebook kullanıcılarının bu durumu fark etmesiyle birlikte büyük bir tepkiyle karşılaşıldı. Sosyal medya platformunda, birçok kullanıcı bu otomatik arkadaşlık isteği özelliğinin gizlilik ihlali olduğunu ve rahatsızlık verici olduğunu dile getirdi. Özellikle kişilerin gizlilik ayarlarına ve tercihlerine saygı duyulması gerektiği vurgulandı.

Facebook Messenger çok oyunculu oyunlar oynamanıza izin verecek

Facebook, kullanıcıların tepkisini ve sorunları hızlı bir şekilde fark etti. Şirket, güncellemedeki hatanın farkına vardıktan sonra olaya müdahale etti. Mühendisler, hatalı güncellemeyi düzeltmek için çalışmalara başladılar. Kısa bir süre içinde, Facebook’un yetkilileri hatanın düzeltildiğini ve otomatik arkadaşlık isteği sorununun ortadan kalktığını duyurdu.

Bu olay, Facebook’un kullanıcı gizliliği konusunda daha dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gösterdi. Sosyal medya platformları, kullanıcıların verilerini korumak ve gizliliklerini sağlamak için büyük bir sorumluluk taşıyor. Kullanıcılar, kişisel bilgilerini ve tercihlerini kontrol etme yetkisine sahip olmalı. Otomatik işlemler ve güncellemeler, hata içermemeli ve bu tarz durumlara sebebiyet vermemeli. Facebook kullanıcıları dikkat! Herkese istek gönderiyor!

Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün çıkmasına yıllar var