Garanti Bankası ve Türk Telekom siber saldırıya uğradı!

Garanti Bankası ve Türk Telekom

Garanti Bankası ve Türk Telekom siber saldıyar maruz kaldı. Peki, yetkililer bu konu hakkında nasıl açıklama yaptı? İşte detaylar.

Siber saldırılar ve DDOS atakları son yıllarda maalesef ki bir çok kişi ve kurumun canını çok yakıyor. Bu sefer de siber saldırıların hedefinde Türk Telekom ve Garanti Bankası vardı. Bankacılık işlemlerinin yapılmasını engelleyen bu siber saldırının ardından yetkililerden yüreklere su serpen açıklama geldi.

Garanti Bankası cephesinin yaptığı açıklamada; “Dijital hizmetlerimize yönelik yoğun internet trafiği nedeniyle dijital kanallarımızda erişim sıkıntısı yaşamaktayız. İnternet servis sağlayıcılarımızla beraber sorunu gidermek için çalışıyoruz. Müşterilerimizin yaşadığı mağduriyet için özür dileriz” ifadeleri yer aldı.

Garanti Bankası ve Türk Telekom

Türk Telekom‘dan yapılan açıklamada ise saldırının bertaraf edildiği bildirilirken, “Saldırı, Türkiye’nin bilgi, iletişim ve teknoloji şirketi Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulmuştur. Ülkemizin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan şirketimizin aldığı önlemlerle yurt içi ve yurt dışı internet trafiği herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeksizin normal seyrinde devam etmektedir” açıklaması yapıldı.

iOS 13.1 akıl almaz bir güvenlik açığı ile geldi!

Garanti Bankası müşterilerinin hesap bilgilerinin ele geçirilip geçirilmediği konusu oldukça tedirgin edici. Ancak bu saldırı sonrası verilerin sızdırılma gibi bir durumun yaşanmayacağını düşünüyoruz. Bakalım her iki cepheden de tamamen rahatlatıcı bir açıklama ne zaman gelecek?