Türk Telekom neden çöktü?

Türk Telekom neden çöktü

Türk Telekom ve Google’ın servislerine uzun süre erişim sağlanamadı. Peki, Türk Telekom neden çöktü? İşte Türk Telekom’dan gelen resmi açıklama!

Bugün Türkiye’de internet adeta felç oldu. Türk Telekom ve Google servislerine uzun bir süre erişim sağlanamadı. İnternete VPN’siz girmek mümkün değildi. Bu yüzden dış çıkışlarda bir sorunun yaşandığını tahmin ediyorduk. Tahminimiz doğru çıktı ve Türk Telekom cephesinden resmi açıklama geldi.

Rusya küresel internet bağlantısını kesti!

Türk Telekom cephesinden gelen açıklamaya göre; Türk Telekom’un DNS çözümüne siber saldırı düzenlenmiş. Yaklaşık olarak 2 saat süren ve etkileri yavaş yavaş geçen bu siber saldırının etkileri önümüzdeki günlerde netleşecek gibi görünüyor.

Türk Telekom neden çöktü

Türk Telekom cephesinden gelen kesinti ile ilgili olan resmi açıklamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Türk Telekom neden çöktü?

“20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.”