Türkiye’ye karşı DDoS saldırıları artıyor!

DDoS saldırıları

Türkiye’ye karşı olan DDoS saldırıları son yıllarda artış gösterdi. Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk Telekom ve Garanti Bankası’na yapılan saldırıların ardından bugün Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sayan; Türkiye’ye karşı 2019 yılının başında 100.000 adetten fazla DDoS saldırısının olduğunun altını çizdi.

Yapılan bu saldırıların 100Gbit/sn gibi azımsanamayacak boyutta olduğunu belirten Sayan, Türk Telekom ve Garanti Bankası’na yapılan saldırılarda bu atakların 290Gbit/sn‘ye ulaştığına dikkat çekiyor.

Sayan, sözlerine; “Literatürde 50’nin üzerinde farklı DDoS saldırısı bulunmakta, bu saldırı kampanyasında da tek bir tip değil, yoğun olarak 3-4 farklı tipte DDoS atakları ile karşı karşıya kalınmıştır.” diye devam etti.

DDoS saldırıları

Türkiye’de bankacılık sektörüne 2019 yılı içerisinde 3.903 adet DDoS saldırısı düzenlendiğini belirten Sayan, her gün ortalama 15 adet DDoS saldırısı ile karşılaştıklarını söylüyor. Bu atakları başarılı bir şekilde atlattıklarını belirten Sayan, bir sonraki saldırılar için de hazır olduklarını söylüyor.

Garanti Bankası ve Türk Telekom siber saldırıya uğradı!

Türkiye’ye karşı yapılan DDoS ataklarının neden son yıllarda arttığını kestirmek çok da zor değil. Umarız bu tip girişimler her zaman bu şekilde atlatılır ve firmalara ve kurumlara ciddi finansal zararlar verilmez.