Galaxy Z Flip6’nın Öncülünden Daha Pahalı Olacağı Doğrulandı

Galaxy Z Flip6

Samsung’un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip6’nın öncülünden daha pahalı olacağı iddiası gelen son sızıntıyla birlikte doğrulanmış oldu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung,  heyecanla beklenen yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold6 ve Z Flip6’yı 10 Temmuz’da düzenlenecek Galaxy Unpacked etkinliğinde resmi olarak tanıtacak. Yeni Galaxy Z modellerinin çıkışına daha birkaç hafta olsa da şimdiden bu telefonlara dair pek çok detay ortaya çıkmış durumda. Şu ana kadar gelen bilgilere bakılırsa her iki telefon da öncüllerinden daha pahalı olacak. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bu bilgi, dün gelen yeni bir sızıntıyla birlikte doğrulanmış oldu.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde çıkan bir haberde, her iki telefonun da öncüllerinden yaklaşık 100 dolar daha pahalı olacağı söyleniyordu. Gelen son sızıntı telefonların daha pahalı olacağını doğrularken, aradaki farkın 100 dolardan bile yüksek olabileceğini gösteriyor. Telefonların satış sayfalarını yanlışlıkla vaktinden önce yayına alan Hollandalı bir telefon satıcısının paylaştığı bilgiler, Galaxy Z Flip6’nın 256 GB versiyonunun 1340 euro’ya, 512 GB versiyonunun ise 1467 euro’ya satışa sunulacağını ortaya çıkardı. Bu da her iki modelin de öncüllerine kıyasla yaklaşık 140 euro daha pahalı olacağını gösteriyor. Çünkü Galaxy Z Flip5 serisinde 256 GB versiyonu 1200 euro, 512 GB versiyonu ise 1320 euro’ydu.

Galaxy Z Fold6 Galaxy Z Flip6

Öncülü gibi Galaxy Z Flip6 da 6.7 inçlik bir iç ekrana sahip olacak. Telefonun dış ekranı ise 3.4 inç olacak. Galaxy Z Flip6’nın iki kanadında iki farklı batarya hücresi bulunuyor. Bu batarya hücrelerinin toplam kapasitesinin 3790 mAh olarak görülüyor. olacak. Muhtemelen telefon resmi olarak tanıtıldığında bu 3800 mAh olarak açıklanacaktır. Her şekilde batarya kapasitesi Z Flip 5’in üzerinde olacak. Hatırlarsanız Galaxy Z Flip5, 3700 mAh’lık bir bataryaya sahipti. Telefonun şarj hızı ise 25 W olacak.

Galaxy Z Fold6 gibi Galaxy Z Flip 6 da Snapdragon 8 Gen 3 yonga yongas setinden güç alacak. Geçtiğimiz günlerde Geekbench veri tabanında ortaya çıkan bilgiler, telefonda bu yonga setine 12 GB RAM’in eşlik edeceğini gösterdi.

Apple Yapay Zeka Özelliklerini Avrupa’ya Sunmayacak