Galaxy Z Flip6’nın Olimpiyata Özel Versiyonu Çıkıyor

Galaxy Z Flip6

Samsung, dün tanıttığı yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip6’nın Olimpiyata özel farklı bir versiyonunu daha satışa çıkarıyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, dün düzenlediği Galaxy Unpacked etkinliğinde yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold6 ve Z Flip6’yı resmi olarak tanıttı. Bu etkinlik öncesi pek çok sızıntı geldiği için şirketin neleri tanıtacağını önceden biliyorduk. Ancak tüm bu sızıntılara rağmen Samsung, sürpriz bir cihazı etkinliğe saklamıştı. Çünkü dün Fransa’da gerçekleşen etkinlikte Galaxy Z Flip6’nın yanı sıra bir de Olympic Edition adı verilen özel tasarım bir Z Flip6 tanıtıldı.

İki hafta sonra başlayacak olan Olimpiyatlara özel olarak tasarlanan bu versiyonun teknik özellikleri standart versiyonla aynı. Ancak rengi ve dış tasarımıyla standart modelden ayrışıyor. Ayrıca telefonda Olimpiyat temalı bir kullanıcı arayüzü bulunuyor. Son olarak standart versiyonda olmayan bazı uygulamaların da bu versiyonda yüklü halde geldiği söyleniyor.

Galaxy Z Flip6 olympic

Telefonda Snapdragon 8 Gen 3 yonga setine 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor: 256 ya da 512 GB. Galaxy Z Fold6’nın aksine Z Flip6’da 1 TB’lık seçenek bulunmuyor.

Öncülü gibi Galaxy Z Flip6 da 6.7 inçlik bir iç ekrana sahip. Telefonun dış ekranı ise 3.4 inç. 720 x 748p çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 60 Hz.

Galaxy Z Flip6’nın iki kanadında iki farklı batarya hücresi bulunuyor. Bu batarya hücrelerinin toplam kapasitesinin 3790 mAh olacağı söyleniyordu. Ancak bugünkü etkinlikte telefonun batarya kapasitesini 4000 mAh olarak açıkladı. Bu da Galaxy Z Flip6’nın öncülünden 300 mAh daha büyük bir bataryaya sahip olduğunu gösteriyor. Bu batarya 25 W hızlı şarj ve 15 W kablosuz şarj özellikleri bulunuyor.

 

Galaxy Z Flip6 3 1

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza çift arka kamera çıkıyor. Bu kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 12 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 10 megapiksel.

Öncülünden 100 dolar daha pahalı bir fiyat etiketiyle gelen telefon, 1100 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Samsung Galaxy Z Fold6 Resmen Tanıtıldı