Galaxy S23 Ultra’da Snapdragon 8 Gen 2 SoC ayrıntısı ortaya çıktı

s55

Samsung, dört gözle beklenen yeni  Galaxy S serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Seri tanıtılmadan önce seri telefonları hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Galaxy S23 Ultra hakkında önemli bilgiler ortaya çıktı.

Serinin en üst-premium modeli olan Galaxy S23 Ultra Avrupa pazarında daha üst donanımla satışa çıkacağı ortaya çıktı. Firmanın yeni yonga setini bu cihazda kullanması bekleniyor. Öyleki Geekbanch skorunda da bu belli oldu diyebiliriz. Bilindiği gibi Qualcomm yonga seti varyantı genellikle ABD gibi pazarlara giderken, daha düşük Samsung Exynos yonga seti varyantları genellikle Avrupa pazarlarında satılıyor. Son gelişmeler ile beraber ise Samsung, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini bu yıl Avrupa pazarlarına getireceği ortaya çıktı.

Galaxy S23 Ultra

Yayınlanan raporlara göre Galaxy S23 Ultra’nın (model numarası SM-S918B), Geekbench 5’ten çalıştırıldığı iddia edilen bir kıyaslamada 1.504 tek çekirdek puanı ve 4.580 çok çekirdek puanı elde ettiği bildiriliyor. Tabii bu Android 13 çalışırken oluyor. Test edilen model 8GB RAM kullanıyordu.

s24

Diğer Snapdragon 8 Gen 2 yongalarından temel farkı, Cortex-X3 tabanlı Kryo Prime çekirdeğinin normal 3,2 GHz yerine 3,36 GHz hızında çalışıyor olmasıdır. Sekiz çekirdekli çipteki diğer yedi çekirdek, normal frekanslarda çalışıyor. Ice Universe bu tweet’i paylaştığından beri Samsung, görünüşe göre Galaxy S23 Ultra ile Geekbench’te bir kez daha denedi ve bu sefer 1530 puan alarak tek çekirdek performansını biraz iyileştirebildi ve 4779 puana ulaşmış durumda. Bu daha yüksek saat hızına sahip yongaların, normal bahçe çeşidi Snapdragon 8 Gen 2 yongasına kıyasla gerçek dünya kullanımında ne kadar bir farka sahip olacağı belli değil.

 

Apple, iPhone 14 serisi için Acil SOS özelliği güncellemesi geliyor