Apple Store çalışanları sendika seçimi için başvuruda bulundu

Apple, önümüzdeki hafta iOS 16.3 güncellemesini yayınlayacak

Louis, Missouri’deki bir grup Apple Store çalışanı sendika seçimi için başvuruda bulundu. Görünüşe göre şirketin çalışanları ile problemleri bitmiyor. İşte detaylar.

Çarşamba günü, işçileri temsil etmeyi uman Uluslararası Makinistler ve Havacılık ve Uzay İşçileri Birliği (IAM), sendikalaşma oylaması yapmak için Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na dilekçe verdiğini söyledi. IAM, bu çabada yaklaşık 82 çalışanı temsil etmeyi umduğunu söylüyor. Apple Store çalışanları uzun süredir sendikalaşma çabaları içindeydi, bu kapsamda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor gibi duruyor.

Apple Store çalışanları sendika seçimi için başvuruda bulundu

Sendika daha önce NLRB’ye şikayette bulunarak Apple’ı çalışanlarını yönetimin sendika karşıtı konuşma konuları sunduğu kapalı izleyici toplantılarına tabi tutmakla suçladı. Haziran ayında IAM, şirketin Maryland’deki Towson Town Center konumunda çalışanlarının ABD’de sendikalaşan ilk Store sendikası olmalarına yardımcı oldu.

Apple, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Dilekçe, şirketin perakende çalışanlarının çoğu iş yerlerini düzenlemeye çalışırken geldi. Bu ayın başlarında, Glasgow’daki Store çalışanları ezici bir çoğunlukla GMB Sendikasına katılma lehinde oy kullandı. Böylece Apple Glasgow, Birleşik Krallık’taki ilk sendikalı Store’u oluşturma yolunda ilerliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde, şirket şimdiye kadar iki perakende satış yerinin sendikalaşma yönünde oy kullandığını ve bir avuç daha örgütlenmek için çalıştığını gördü. Bu mağazalardaki çalışanlar, şirketi, sendika yanlısı el ilanlarına erişimi sınırlamak da dahil olmak üzere, sendikayı bozan taktikler kullanmakla suçladı.

iPhone 15 USB Type-C ile geliyor! Hayaldi gerçek oldu!