Galaxy S23 serisi, Samsung’u yeniden liderlik koltuğuna oturttu

s2323

Akıllı telefon dünyasındaki rekabet tüm hızıyla sürerken, en çok satılan akıllı telefonlar listesi de günden güne değişmeye devam ediyor.

Galaxy S23 serisi, Samsung’u yeniden liderlik koltuğuna oturttu. Samsung, yıllardır satış hacmi açısından küresel akıllı telefon pazarında liderliği ele geçirmiş olsa da, en üstteki sıralama neredeyse her tatil sezonunda değişir ve daha sonra hemen eski düzenine geri döner. 2022 yılının son çeyreğiyle birlikte hiyerarşi bir kez daha değişti ve Apple, Q1’den Q3’e kadar rakibi Samsung’un ardında ikinci sırada yer almasına rağmen, Ekim ve Aralık ayları arasında birinci sıraya yükseldi.

Samsung Galaxy S23 FE

Apple’ın piyasa payını Samsung’un rakamlarının üzerine çıkaran şeyin ne olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Sebep tabi ki 7 Eylül tarihi itibariyle tanıtılan ve hemen akabinde de satışa sunulan iPhone 14 serisiydi. Ancak, iPhone 14 serisinin popülaritesi sonunda normal düzeni yeniden tesis etti.

Samsung Galaxy S23

Galaxy S23 serisi, Samsung’u yeniden liderlik koltuğuna oturttu

BusinessKorea tarafından 29 Mart’ta yayınlanan bir rapora göre, Samsung yeniden aylık bazda birinci sıradaki yerini geri alıyor. Ancak, 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin nihai rapor henüz gelmediği için bu durum yalnızca Ocak ve Şubat aylarındaki toplam satış hacimlerini kapsıyor.

Galaxy S23 FE 2

Öte yandan şu anda bildiğimiz şey, Samsung’un Ocak ayında Apple’ı geride bıraktığı ve Şubat ayında da bu durumu sürdürdüğüdür. Bununla birlikte ilk çeyreği kimin kazandığını önümüzdeki günlerde gelmesi beklenen raporla öğreneceğiz. GalaxyS23 serisi, Samsung’u yeniden liderlik koltuğuna oturttu.

Asus ROG Phone 7 ve 7 Pro görselleri sızdırıldı