Samsung akıllı telefon pazarında yine lider

Samsung Galaxy A72 kamera sayısı

2020’nin 2. çeyreğinde koltuğunu Huawei’ye kaptıran Samsung akıllı telefon pazarında tekrardan lider konuma yükseldi.

Uzun yıllardır akıllı telefon pazarında lider konumda yer alan Samsung’un geçtiğimiz çeyrekteki performansı herkesi şaşırtmıştı. Hem iç, hem de dış pazarda güç kaybeden Güney Koreli teknoloji devi 2020 2. çeyreğini Huawei’nin ardında 2. sırada tamamlamıştı.

Genel kanı Samsung’un bir sonraki çeyrekte liderlik koltuğuna geri döneceği yönündeydi. Nitekim bu aynen beklenildiği gibi oldu. Samsung 2020 3. çeyrekte 79.8 milyon telefon satarak en yakın rakibine bile tam 30 milyon fark attı.

Elbette Samsung’un bu kadar büyük bir fark atmasında Google’ın rolü de yadsınamaz. Bilindiği üzere Google Huawei’nin lisansını iptal ettiği için Çinli üreticinin geliştirdiği modellerde Google servisleri yer almıyor.

Hal böyle olunca da Huawei müşterileri Samsung ve Xiaomi gibi markalara kaymış durumdalar.

Samsung akıllı telefon pazarını domine etti

Açık konuşmak gerekirse şu saatten sonra Huawei’nin Samsung’u yakalayıp geçmesi bir hayal diyebiliriz. En azından yakın vadede böyle bir olayın gerçekleşmesi ancak bir mucize ile gerçekleşebilir.

Hatta şu anki tabloda Xiaomi’nin Samsung’u yakalayıp geçme ihtimali, Huawei’den kat ve kat daha fazla diyebiliriz.

Tabi ki Samsung’un son dönemdeki uygun fiyatlı model sayısını arttırma politikası da satışların artmasında başarıyı tetiklemiş durumda. Yani artık Samsung da Çinli rakiplerinin dilinden konuşmaya başladı. Dolayısıyla Çinli üreticiler için artık herşey çok daha zor olacaktır.

Samsung Galaxy Z Fold serisi Note serisinin yerini alabilir