Ark 2 oyunu bir kez daha ertelendi

Ark 2

Ark: Survival Evolved’un merakla beklenen devam oyunu Ark 2, bir kez daha ertelendi. Vin Diesel’ın da yer aldığı oyun için yeni çıkış tarihi açıklandı.

Studio Wildcard tarafından geliştirilen Ark: Survival Evolved, 2017 yılında ilk çıktığı dönemde çok büyük ilgi görmedi belki ama zamanla daha geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. Aradan geçen altı yılda sağlam bir hayran kitlesi yaratmayı başaran Ark serisi, yakında çıkacak devam oyunuyla çıtayı daha da yükseltecek gibi görünüyor. Çünkü Ark 2 için şu ana kadar yayınlanan fragmanlar ve paylaşılan detaylar, Ark: Survival Evolved’dan çok daha büyük bir yapımın yolda olduğunu gösteriyor.

Yeni Ark oyunu vadettikleriyle oyun severleri bir hayli heyecanlandırdığı için, özellikle ilk oyunun hayranları Ark 2 için adeta gün sayıyor. Ne var ki bu oyun severlerin ilk başta düşündüklerinden çok daha uzun süre beklemesi gerekecek. Çünkü bu yıl bitmeden oyun severlerle buluşması beklenen yeni Ark oyunu, sürpriz bir kararla ertelendi.

ark 2

Studio Wildcard bir açıklama yayınlayarak, Ark: Survival Evolved’ın merakla beklenen devam oyununun 2024’ün sonuna ertelendiğini duyurdu. Oyunu neredeyse bir buçuk yıl erteleyerek serinin hayranlarını üzen stüdyo, bu hayal kırıklığını bir nebze yumuşatacak müjdeli bir haberi de paylaştı: Devam oyunu için bekleyeceğimiz bu ek süre için Ark: Survival Evolved’un yenilenmiş versiyonu yayınlanacak. Ark: Survival Ascended adını taşıyan bu yeni versiyon PC’ye ve yeni nesil konsollara gelecek.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Ark 2, öncülüne göre çok daha iddialı geliyor. Bu kez oyunun bir yıldızı var. Bu yıldız da Hızlı ve Öfkeli serisinin Dominic Torertto’su olarak adını geniş kitlelere duyuran Vin Diesel. Ayrıca Vin Diesel’ın canlandırdığı karakter etrafına kurulmuş dikkat çekici bir hikaye modu da olacak gibi görünüyor. Hatırlayacağınız üzere ilk oyunda da isteyenler hikaye haritalarını sırasıyla giderek oyunun hikayesini keşfedebiliyordu ancak bu kısım pek ön plana çıkarılmıyordu. Ark’ı oynayan pek çok kişi daha çok yeni haritalar keşfedip bu haritalarda hayatta kalmakla ilgileniyordu. Ve tabii bulabilecekleri en büyük, en ölümcül yaratıkları evcilleştirmekle. Ancak görünüşe bakılırsa devam oyunu bu keşif ve hayatta kalma kısmını korurken bir de ana hikaye sunacak.

Katlanabilir telefonlar çok daha popüler hale geliyor