Galaxy S22 ve Galaxy S22+/S22 Pro görselleri paylaşıldı

galaxy s22 3

Samsung’un 2022’nin başına kadar piyasaya sürülmesi beklenmeyen bir sonraki amiral gemisi olan Galaxy S22+/S22 Pro serisi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Görüntüler ve videolar, Galaxy S22’nin görünüş açısından Galaxy S21’den sadece biraz farklı olacağını gösteriyor. Telefonun önünde ortalanmış bir delik bulunan düz bir ekrana sahipken, arkada üç arka kamera bulunuyor. Galaxy S22 ve Galaxy S21 arasındaki en büyük fark, birincisinin kamera modülünün Galaxy S21’deki gibi çerçeveye kaynaşmamış olmasıdır. Keskin gözleri olanlar bunun Samsung’un yaklaşan Galaxy S21 FE için kullanacağı tasarımın aynısı olduğu fark ediliyor.

Telefonun önünde ortalanmış bir delik bulunan düz bir ekrana sahipken, arkada üç arka kamera bulunuyor. Galaxy S22 ve Galaxy S21 arasındaki en büyük fark, birincisinin kamera modülünün Galaxy S21’deki gibi çerçeveye kaynaşmamış olmasıdır. Keskin gözleri olanlar bunun Samsung’un yaklaşan Galaxy S21 FE için kullanacağı tasarımın aynısı olduğunu fark edecekler .

Telefonun çevresinde anten hatları var ve alt kısımda SIM tepsisi, mikrofon, USB-C bağlantı noktası ve hoparlör ızgarası bulunuyor. Düğme yerleşimleri de Galaxy S21’den farklı değil.

Daha önceki raporlar, Galaxy S22’nin öncekinden daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya çıkarmıştı. Sağlanan boyutlar – 146 x 70.5 x 7,6 milimetre – gerçekten de 151,7 x 71,2 x 7,9 milimetre boyutlarındaki Galaxy S21’den daha kısa olduğunu, ancak daha geniş ve daha kalın olduğunu gösteriyor.

Galaxy S22 ve Galaxy S22+/S22 Pro görselleri paylaşıldı

Samsung, Galaxy S8’den bu yana Galaxy S serisi için “Plus” takma adını kullanıyor ancak OnLeaks’e göre Galaxy S22 serisi için “Pro” olarak değişiyor olabilir. Ancak somut kanıtlar ortaya çıkana kadar Galaxy S22Plus olarak anılacak.

Sadece Galaxy S22 gibi Galaxy S22Plus, önemli ölçüde de görüldüğü gibi selefi farklı olmayacaktır vermektedir . Ayrıca düz bir ekrana ve öne bakan tek bir kamera için ortalanmış bir delme deliğine sahiptir. Arkada Galaxy S21 Plus’ınkine benzer bir muhafaza içinde üç kamera var, ancak kamera muhafazası çerçeveye kaynaşmamış.

Galaxy S22Plus, 157.4 x 75,8 x 7,6 milimetre (kamera çıkıntısıyla birlikte 9,1 mm) ölçülerinde öncekinden daha küçük. Telefonun daha küçük uzunluğu, Galaxy S21 Plus’tan daha küçük bir ekrana sahip olmasından kaynaklanıyor.

Hem Galaxy S22 hem de Galaxy S22Plus, piyasaya bağlı olarak Exynos ve Snapdragon modellerinde piyasaya sürülecek. Yüksek yenileme hızlarına sahip AMOLED ekranlara, ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip olacaklar ve kutudan Android 12 çalıştıracaklar. Ancak hiçbir telefonun şarj cihazıyla birlikte gönderilmesi beklenmiyor.

iPhone 13 güncelleme aldı bile