Galaxy S22 satışları Samsung’u tatmin etmedi

Galaxy S22 Ultra

Samsung’un en güncel S serisi S22 satış rakamlarıyla Güney Koreli teknoloji devini çok da memnun etmemiş gibi görünüyor. Bir dönem iPhone ile rekabet halinde olan S serisi, son dönemde ağır kan kaybı yaşadı. Peki bu S23 modelleri ile düzelecek mi?

Galaxy S22 satışları Samsung’u tatmin etmedi! Bu yıl tanıttığı Galaxy S22 serisinde farklı bir tasarımla kullanıcı kitlesini ikiye ayıran Samsung, Note serisinin de fişini çektiğini onaylamış oldu. Orta ve giriş segmentleri açısından oldukça iyi bir yılı geride bırakan üretici, Note serisini üst segment tarafında durdurduktan sonra doğal olarak gücünü kaybetti. Üstelik bu kayıp sadece Note serisinden kaynaklanmadı. Ortaya çıkan bilgiler, Samsung’un Galaxy S22 serisinde hayal kırıklığına uğradığını gösteriyor. İşte detaylar…

s22

Bu yıl tanıtılan ve her zamanki gibi üst segmentin en başarılı telefonlarından biri olan Galaxy S22 ve serideki diğer telefonlar, satış anlamında üreticiyi memnun etmemiş gibi görünüyor. Nitekim geçen yıl tanıtılan ve S22’den önceki seri olan Galaxy S21, ilk yılında toplam 20 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Galaxy S22 serisi ise benzer bir dönemde daha düşük satışlar gerçekleştirdi.

s21 1

Galaxy S22 satışları Samsung’u tatmin etmedi

Galaxy S21 serisinde beklenen satışlar pandemi koşulları nedeniyle gerçekleşmedi. Koronavirüs, dünyadaki diğer tüm pazarlarda olduğu gibi telefon pazarını da küçültmüştü. Ayrıca, çip sıkıntısı büyük bir sorundu. Ancak 2022’den bu yana oldukça rahatlayan pandemi koşulları Samsung‘un satışlarını artırmaya yetmedi.

Galaxy S22 Ultra

Samsung, 2022’de tanıttığı Galaxy S22 serisinde büyüyen pazar payını değerlendiremedi. 2020’de pandemi krizi sonrası büyümeye başlayan telefon pazarında rakip firmalar üst segmentte elini güçlendirirken Samsung aynısını sattı.

Kaynaklara göre sadece telefonlar değil, üretim tarafındaki sorunlar da şirkete zarar veriyor. Nitekim Samsung sık sık fabrika sorunları ve üretim kesintileri ile karşımıza çıkıyor. Şirketin Uzak Doğu’daki fabrikaları da deyim yerindeyse son dönemde buna ayak uyduramıyor. Bakalım Galaxy S22 satışları önümüzdeki dönemde artacak mı?

MIUI 14 alacak modeller listesi sızdırıldı!