Galaxy S22 batarya kapasitesi belli oldu

galaxy s22 ultra

Samsung’un önümüzdeki süreçte tanıtacağı yeni amiral gemisi modeli hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Şimdi de Galaxy S22’nin batarya kapasitesi netlik kazandı. İşte detaylar.

Galaxy S22 batarya kapasitesi belli oldu. Samsung şu sıralar yeni satışa sunmayı planladığı S22 ailesine yoğunlaşmış durumda. Özellikle son birkaç haftadır S22 ailesi hakkında sıklıkla birşeyler duymaya başladık. Son olarak S22 Ultra’da S Pen yuvasına yer verileceği hakkında bazı dedikodular duymuştuk.

Şimdi ise S22 modelinin batarya kapasitesi ortaya çıktı. Sızdırılan son raporlara göre Samsung, S22 modelinde 3700 mAh’lık bir bataryaya yer verecek. Hatırlanacağı üzere S21 ve S20 modellerinde 4000 mAh’lık bir batarya tercih edilmişti. Bu da yeni nesil S modelinde 300 mAh’lık bir kayıp yaşanacağı anlamına geliyor.

Galaxy S22 batarya kapasitesi belli oldu

Galaxy S22 batarya kapasitesi belli oldu

Elbette bataryanın 300 mAh küçülmesi telefonun pil süresinin kısalacağı anlamını taşımıyor. Keza pil süresi batarya kapasitesi dışında pek çok etkene bağlı diyebiliriz. Eğer Samsung iyi bir senkronizasyon uygulayabilirse S21 selefi modellerden daha uzun bir pil ömrüyle karşımıza çıkacaktır.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Yeni S modelinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. Elbette bu şimdilik bir beklenti. Samsung bu modelini daha erken ya da daha geç de satışa sunabilir. Sonuçta bu yıl Note serisi tanıtılmayacak. Bu sebepten ötürü S serisinin tanıtım tarihi de değişebilir.

500 yıl sonra Dünya yaşanmaz hale gelecek: Bilim insanları açıkladı