Galaxy S22 Android 13 için geri sayıma geçti

Galaxy S22 modeli Note

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung, Galaxy S22 serisi için Android 13 tabanlı One UI 5.0 beta çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Galaxy S22 Android 13 için geri sayıma geçti. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, özellikle son birkaç yıldır güncelleme konusunda dikkatleri üzerine çekiyor. 2015’li yıllara kadar kullanıcıları yeni güncelleme konusunda adeta canından bezdiren ve bu konuda çok kötü bir nam salan Samsung, sonrasında ne olduysa bu alanda yavaş yavaş kendini toparlamaya başladı ve özellikle de 2020 yılından itibaren güncelleme hızı konusunda parmakla gösterilir oldu.

Android 13 yeni detayları

Şirket bu başarısını Android 13 sürümünde de göstermekte bir hayli kararlı. Bugün yapılan yeni bir açıklamaya göre Samsung, Android 13 tabanlı One UI 5.0 işletim sistemi için ilk beta çalışmalarını Almanya’da başlatıyor.

s222

Galaxy S22 Android 13 için geri sayıma geçti

Yeni beta sürümü şu an için sadece Galaxy S22, Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra modellerinden oluşan Galaxy S22 serisinde geçerli olacakken, bu sürümü test etmek isteyen kullanıcıların Samsung Members’a üye olması gerekirken, Güney Koreli şirket beta çalışmalarına dahil olunmadan önce muhakkak akıllı telefonların yedeklenmesi gerektiği konusunda kullanıcılarını uyarıyor.

s22 2

İlk beta sürümünde Google Pay veya Samsung Pay gibi ödeme araçları kullanılamayacakken, üçüncü parti uygulamalarda da uyumsuzluk görülebileceğini unutmayın. Eğer bunlar bana gelmez diyorsanız da, şirketin One UI 5.0’ın kararlı sürümünü tanıtacağını tarih olan Ekim ayını bekleyin. Eğer Ekim’in uzak bir tarih olduğunu düşünüyorsanız, Android’in geliştiricisi Google’ın bile yeni sürümün kararlı versiyonunu Eylül ayında piyasaya süreceğini hatırlatalım.

YouTube’a sonunda zoom özelliği geliyor