Galaxy S10+, Huawei P30 Pro’yu nakavt etti!

maxresdefault 42

Son dönemin iki gözde telefonu Galaxy S10+ ve Huawei P30 Pro performan testinde karşı karşıya geldi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarının zirvesinde yer alan iki isim Samsung ve Huawei, üst segmente hitap eden yeni modellerini geçtiğimiz aylarda satışa sunmuşlardı. Huawei yeni amiral gemisi modeli P30 Pro’da kendi üretimi olan 7nm’lik Kirin 980’i tercih ederken, Samsung ise S10 modellerinde Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 855 ve kendi üretimi olan Exynos 9820’yi kullanmıştı.

S10+ ve P30 Pro performans testinde karşı karşıya!

Peki genel olarak bakıldığında hangi telefon daha hızlı? Malum bu sorunun cevabını veren pek çok performans testi bulunuyor. Fakat bu testlerin hiç biri iki telefon yanyana getirilmiş bir şekilde gerçekleşmiyor. Bu açıdan bakıldığında PhoneBuff isimli YouTube kanalı tarafından yapılan testlerin daha güvenilir olduğunu söyleyebiliriz.

PhoneBuff’ın bu haftaki konukları Galaxy S10+ ve Huawei P30 Pro’ydu. İki telefonla da mekanik kollar vasıtasıyla eş zamanlı işlemler yaptırıldı. Böylece hangi telefonun daha hızlı olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Hemen belirtelim. Teste tabi tutulan Galaxy S10+ modelinde 7nm’lik Snapdragon 855 yonga seti kullanılıyor. P30 Pro’da ise az önce de belirttiğimiz üzere Mate 20 modellerinde de tercih edilen Kirin 980 mevcut.

Nitekim sonuç olarak S10+’ın P30 Pro’ya göre 7 saniye daha hızlı olduğunu görüyoruz. Zaten AnTuTu ve benzeri performans testlerinde de Snapdragon 855’in Kirin 980’den bir tık daha hızlı olduğuna tanıklık etmiştik.

OnePlus 7 tanıtım tarihi netleşti