Galaxy S10 5G kamerasıyla P30 Pro’yu solladı!

galaxy s10 5g 1

Samsung’un 5G destekli ilk modeli olan Galaxy S10 5G kamera özellikleriyle DxOMark’ın yeni kralı oldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon sektöründeki rekabet gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Şüphesiz bu rekabetin en yoğun yaşandığı alanlardan birisi de kamera teknolojileri. Özellikle zirveye oynayan üreticiler, genel olarak üst segment modellerinin kamera fonksiyonlarıyla müşterilerini cezbetmeye çalışıyorlar. Zaten Apple, Huawei ve Samsung gibi isimlerin genel olarak TV reklamlarında kamera özelliklerine yoğunlaşmalarının temel nedeni de bu.

DxOMark’ın yeni lideri Galaxy S10 5G oldu

Hatta Huawei, P30 Pro için gerçekleştirdiği son etkinliğinde telefonun kamera özellikleri üzerine kurulu bir sunum gerçekleştirmiş ve cihazın DxOMark’ın zirvesinde bulunuyor olmasına da ayrı bir önem vermişti.

Lakin geçtiğimiz gün beklenmedik bir gelişme yaşandı. Samsung’un 5G destekli ilk modeli Galaxy S10 5G, sürpriz bir şekilde P30 Pro’yu alaşağı ederek zirvenin yeni sahibi oldu. Galaxy S10 5G, ana kamera tarafındaki fotoğraf performansıyla 117 puan aldı.

Selfie çekim performansıyla 97 puan alan Galaxy S10 5G (P30 Pro’nun 89) ortalama çekim puanında zirveye yerleşti.

Bilindiği üzere Samsung 5G destekli S10 modelinde farklı bir kamera kurulumuna yer vermişti. S10+’da 3 ana kamera bulunurken, S10 5G modelinde ise 4 ana kamera kurulumu mevcut. Bu da haliyle iki model arasındaki bir performans farkı ortaya çıkmasına neden oluyor.

Intel 5G pazarından çekildi