Galaxy S10 bankaları korkutuyor!

d1cd98a388757f3fe5dc83c9f8f1e461

Galaxy S10’da yaşanan akılalmaz parmak izi okuyucu güvenlik açığından dolayı bankalar harekte geçti. Galaxy S10’a bir darbe de bankalardan geldi.

Samsung’un 2019’un başında tanıtmış olduğu amiral gemisi modeli Galaxy S10, ekrana gömülü parmak izi okuyucusu ile büyük beğeni toplamıştı. Ancak bu beğeniler geçtiğimiz hafta yerini korkuya bırakmıştı.

İngiliz bir çift, yaklaşık 2 Sterling tutarındaki kalitesiz ekran koruyucusu ile telefonun parmak izi okuyucu güvenliğinin aşıldığını ortaya çıkarmıştı. Bu olay üzerine YouTube’da yüzlerce video yayınlanmıştı.

Samsung ters çentik tasarımı üzerinde çalışıyor

Galaxy S10 için bankalar güncelleme yayınladı!

Samsung cephesinin de kabul ettiği bu güvenlik açığı için Samsung yerine ilginç bir şekilde bankalar önlem almaya başladı. Play Store‘da yer alan HSBC UK Business uygulaması bugün güncelleme alarak uygulama parmak izi okuyucusu ile girişi Galaxy S10’a özel olarak yasakladı.

Bankaların bu kan donduran güvenlik açığı konusunda Samsung’dan önce davranması da, Güney Koreli firma için oldukça kötü bir durum. Umarız Samsung artık şu güvenlik açığının boyutunu anlar ve en kısa sürede güncelleme yayınlar.

Galaxy S10

Olası bir çalınma durumunda telefonu ele geçirenler hem tuş kilidini açabilecek hem de banka hesaplarınızı yönetebilecek. Bu yüzden S10 sahiplerinin parmak izi okuyucusu yerine desen veya yüz tanıma şifreleme sistemlerinden birini kullanmasını tavsiye ediyoruz. Türkiye’de 6.849 TL‘ye satılan bir telefonun böylesine basit bir güvenlik açığı ile gündeme gelmesi pek hoş değil. Samsung umarız S11 ile bu hatalardan bir ders alıp üst düzey güvenlik sunmaya odaklanır.