Galaxy S10 parmak izi sorunu çözüldü!

Galaxy S10 parmak izi sorunu

Galaxy S10 parmak izi sorunu bugün yayınlanan güncelleme ile çözüldü. Ancak güncellemeyi yüklemek tek çözüm değil. İşte detaylar.

Samsung cephesi geçtiğimiz günlerde Galaxy S10 modellerinde yaşanan parmak izi okuyucusundaki güvenlik açığı ile çalkalanmıştı. Jel tabanlı ekran koruyucular ile parmak izi okuyucusu atlatılabilen Galaxy S10 ailesi için bugün güncelleme yayınlandı. OTA üzerinden kademe kademe sunulan bu güncellemeyi yüklemek tek çözüm değil.

Samsung cephesinden gelen açıklamalara göre; parmak izi tanıtırken jel ekran koruyucunun bölümü taranıyor. Yani parmağınız taranmıyor. Güncellemeyi yükledikten sonra telefona kayıtlı olan tüm parmak izlerinizi silmeniz ve sonrasında ise jel ekran koruyucuyu çıkarıp parmakları tekrar taratmanız gerekiyor.

Huawei 5G Wi-Fi Pro cihazını tanıttı!

Bu denli basit bir güvenlik açığı ile karşılaşan Samsung‘un olayın üzerinden 1 hafta geçmeden güncelleme yayınlayıp açıkları kapatması oldukça sevindirici. Ancak siz yine içim rahat olsun diyorsanız; desen koruma sistemi veya yüz tanıma sistemini kullanmaya devam edebilirsiniz.

Galaxy S10 parmak izi sorunu

Amerika ve Almanya‘da Android 10 güncellemesini Galaxy S10’da test eden Samsung, güncelleme konusundaki kötü şanını geride bırakacak gibi görünüyor. Bakalım S10 ailesi daha ne zamana kadar hızlı güncelleme almaya devam edecek?