Samsung ters çentik tasarımı üzerinde çalışıyor

samsung 1

Geçtiğimiz yıl akıllı telefon pazarındaki tasarım çizgisini değiştiren Güney Koreli teknoloji devi Samsung şimdi de ters çentik tasarımı üzerinde çalışıyor. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarında muazzam bir rekabet mevcut. Bu rekabet çizgisinin yoğunlaştığı noktalardan birisi de tasarım.

Malum 2017 sonrası çıkan telefonların bir çoğu modern tasarım çizgisinde yer alıyordu. Çentikli, delikli ya da uçtan uca ekran tasarımına sahip modeller pazarı domine etti. Şimdilerde Samsung tamamen farklı bir tasarım üzerinde çalışıyor.

Geçtiğimiz gün sızdırılan bir rapora göre Güney Koreli şirket ters çentik tasarımı üzerinde çalışmalara başlamış durumda. Bu tasarım çizgisine ait görsellere aşağıdan göz atabilirsiniz.

samsung

Görsellerde de net bir şekilde görüldüğü üzere, bu tasarım çizgisinde çentik kısmı üst tarafa doğru kavislendirilmiş. Böyle ekran tarafından bir kesinti gerçekleşmemiş. Elbette bu tarz bir tasarımın dış görünüş açısından pek hoş durmayacağı da açık.

Elbette Güney Koreli teknoloji devinin aldığı her patenti hayata geçirmediğini de biliyoruz. Dolayısıyla Samsung’un ters çentik tasarımına sahip telefonlar üretmesi, şimdilik bir beklentiden ibaret.

Google Pixel 4 tanıtıldı! Tüm özellikler için tıklayın