Galaxy Note9 beklentileri karşılayabilecek mi?

galaxy note9 p

#İŞBİRLİĞİ

Samsung’un önümüzdeki günlerde satışa sunacağı yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note9 gündemden düşmüyor. Peki bu telefon teknoloji tutkunlarının beklentilerini karşılayabilecek mi? İşte detaylar.

Galaxy Note9 özellikleri sızdırıldı

Samsung hali hazırda akıllı telefon pazarının zirvesinde bulunuyor. Güney Koreli şirket, cep telefonundan, akıllı telefona geçiş dönemine çok iyi ayak uydurmuştu. O dönemde Apple’ın şimdiki gibi üst perdeden cihazlar çıkarması, ekonomik durumu pek de iyi olmayan kullanıcıları Samsung’a yönlendirdi.

Zaten Samsung en çok akıllı telefon satan firma olmayı başardıysa, bu durum giriş ve orta segmentteki modellerin sayesinde olmuştur. Keza bu iki segmentte Güney Koreli teknoloji devinin geniş bir müşteri kitlesi bulunuyor.

Üst segment modellerde ise Samsung’un hitap ettiği kitle biraz daha sınırlı. Güney Koreli şirket, Galaxy Note9 ile bu kitleyi biraz daha genişletme amacında. Fakat bu da pek mümkün görünmüyor. İşte nedeni.

Galaxy Note9 benchmark sonuçları sızdırıldı

Samsung yenilikçi düşünmüyor

Samsung genel itibariyle yenilikçiden ziyada gelenekçi bir firma. Yani belli bir tasarım çizgisi oluşturduğu zaman bundan kolay kolay vazgeçmiyor. Fakat günümüz şartları buna uygun değil. Teknoloji çok hızlı değişiyor. Doğal olarak kullanıcılar her sene ayrı bir yenilik istiyorlar.

Örneğin geçtiğimiz yıl çıkan S8 modeli. S8 ve S8+ Infinity Display ile fark yaratmayı başarmıştı. Doğal olarak bu durum ikilinin satış rakamlarına da yansıdı. Samsung aynı tasarım çizgisini önce Note8’de ardından da S9 ve S9+’da kullandı. Doğal olarak bu durum teknoloji tutkunları tarafından pek hoş karşılanmadı. Sonuç olarak ne oldu? Güney Koreli şirket satışları arttırabilmek adına fiyat politikasından taviz vermek zorunda kaldı.

Şimdiyse aynı durum Galaxy Note9 için de geçerli olabilir. Keza şimdiye kadar sızdırılan bilgilere bakacak olursak, Samsung yine bildiğini okumaya devam edecek. Eğer Güney Koreli şirket kullanıcıları heyecanlandıracak bir yenilik ile karşımıza çıkmazsa işi ciddi anlamda zor diyebiliriz.

galaxy note9 3