Beklenen özellik Galaxy Note9 ile gelecek!

galaxy note9 2

Geçtiğimiz seneden beri Samsung’un amiral gemisi modellerinde parmak izi okuyucusunu ekranın altına yerleştirmesi bekleniyor. Fakat şimdiye kadar Güney Koreli teknoloji devinden böyle bir hamle gelmiş değil. Samsung bu yeni teknolojiyi özellikle Galaxy S8’e adapte edebilmek için yoğun bir mesai harcadı fakat başarılı olamadı. Genel kanı bu özelliğin S9 ile geleceği yönündeydi. Fakat o da olmayınca gözler Galaxy Note9 modeline çevrildi.

Bu özellik Galaxy Note9 modelini farklı kılar

Galaxy S9 ve S9+ satışının pek de iyi gitmiyor oluşu Samsung’u farklı stratejiler üzerine düşünmek zorunda bıraktı. Teknik özellikler bazında zaten S9+’la aynı olması beklenen modelin, tasarımsal farklılıklar sayesinde müşterileri heyecanlandırması hedefleniyor.

Şimdiye kadar sızdırılan bilgilerde Galaxy Note9’un Infinity Display 2.0 ile geleceğinden bahsediliyordu. Bu bilgi henüz Samsung tarafından doğrulanmış olmasa da genel kanı Güney Koreli şirketin tasarım çizgisini gözden geçireceği yönünde.

Fakat benzer bir tasarım Samsung’un işlerini o kadar kolaylaştırmayabilir. Bu durumu da göz önüne alan şirket, S8, Note8 ve S9’da kasanın arka kısmına yerleştirdiği parmak izi okuyucusunu ekranın altına kaydırmak için harekete geçmiş durumda. Hali hazırda bu teknolojiyi kullanan tek firma Vivo. Vivo da bu teknoloji için Qualcomm’un kapısını çalmıştı.

Kısa süre önce ünlü analiz firması KGI, Note9’da da parmak izi okuyucusunun yerinin değişmeyeceğini belirtmişti. Fakat Güney Kore’den gelen raporlar bu durumun aksini gösteriyor.

Galaxy S9 dokunmatik ekran sorunuyla gündemde