Galaxy Note 8 ön sipariş rakamları ile şaşırttı!

galaxy note 8 1

Samsung’un geçtiğimiz hafta tanıttığı yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note 8, ön sipariş rakamları ile Note 7’yi geride bıraktı.

Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung, geçtiğimiz sene satışa sunduğu Note 7 ile son derece başarılı bir çizgi yakalamıştı. Gerek ön sipariş süreci, gerekse de satış sürecinde, hayli ilgi gören Note 7 kısa süre sonra yaşanan malum olaylardan sonra geri toplatılmış ve üretim süreci de durdurulmuştu. Samsung’un geçtiğimiz hafta tanıttığı yeni note modeli Galaxy Note. 8, selefi kadar başarılı olur mu yoksa olamaz mı soruları kafaları kurcalarken, beklenen açıklama en yetkili ağızlardan geldi.

Samsung’a yakın kaynaklardan alındığı iddia edilen bilgilere göre, Galaxy Note 8 ön sipariş rakamları baz alındığında Note 7’den daha iyi bir performans sergiliyormuş. Note 8’in an itibari ile Note 7’den yüzde 30 oranında daha fazla ön sipariş aldığı dile getiriliyor. Elbette bu verilerin hangi ülkeleri ya da bölgeleri kapsadığı hakkında henüz bir bilgi yok.

Öte yandan, Galaxy Note 8 fiyatının ülkemizde hayli yüksek olmasından, ön sipariş sürecinin de pek iyi gitmediği tahmin ediliyor. Zira 4999 TL’den duyurulan Galaxy Note 8 teknoloji severler tarafından da tepki çekmişti.

Samsung Türkiye’nin önümüzdeki günlerde Note 8 fiyatını düşürüp düşürmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil. Fakat biraz daha sabırlı davranmak doğru bir hamle olacaktır.