Xiaomi 5 Eylül’de yeni telefonunu tanıtacak!

xiaomi

Akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden biri olan Xiaomi, 5 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte yeni akıllı telefonunu tanıtacak.

Çinli akıllı telefon üreticilerinin son birkaç yılda önemli bir sıçrama gerçekleştirdiklerini söylesek, sanırım pek de yanılmış olmayız. Zira Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi ve OnePlus gibi isimler özellikle üst segment modelleriyle pazardaki bazı isimlere zor günler yaşatıyor.

Elbette bu durumun temelinde, Çinli üreticilerin benimsedikleri agresif fiyat politikası yer alıyor. Her ne kadar Huawei, son dönemde tanıttığı yeni telefonlarıyla bu politikadan taviz vermeye başlamış olsa da diğer üreticiler hala aynı satış stratejisiyle yollarına devam ediyor. Bu üreticiler içerisinde özellikle Xiaomi ve OnePlus üst segment modelleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Üstün özelliklerine karşın piyasadaki rakiplerinin hemen hemen yarı fiyatına etiket belirleyen bu iki firma ülkemizde de hatırı sayılır bir müşteri kitlesine sahip. Üstelik bu iki isim Türkiye’de kurumsal olarak hizmet vermiyor. Satılan telefonlar distribütörler aracılığı ile Türkiye’ye getirilip internet üzerinden satışa sunuluyor. Bu dezavantaja rağmen, son derece iyi bir kullanıcı kitlesine sahipler.

İşte bu temel nedenlerden ötürü Xiaomi logosu taşıyan telefonlar bizler için ayrı bir merak konusu. Zira o yüzden Xiaomi’nin duyuracağı telefonlara sık sık yer vermeye çalışıyoruz. Aynı 5 Eylül’de gerçekleşecek olan lansmanda olacağı gibi.

Xiaomi, 5 Eylül’de düzenleyeceği özel bir etkinlikle yeni amiral gemisi modelini tanıtacağını açıkladı. Çift kameraya sahip bu modelin Mi 5X ya da Mix 2 olabileceği söyleniliyor. Yine de bekleyip göreceğiz.