Galaxy Note 9 ön siparişleri Note 8’in gerisinde kaldı

galaxy note 9 3

Samsung’un yaklaşık olarak 2 hafta önce tanıttığı Galaxy Note 9 modeli, ön sipariş sürecinde selefi Note 8’in gerisinde kaldı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Hatırlanacağı üzere Samsung, 9 Ağustos’ta yeni amiral gemisi modeli Note 9’u tanıtmıştı. Galaxy Note 9, S9+ kalibresindeki teknik özellikleri ve Note 8 benzeri tasarımıyla, teknoloji severleri pek de şaşırmadı. Note serisinin yeni modeli ile gelen en önemli özellik ise yeni nesil S-Pen’di.

Galaxy Note 9 ön siparişleri beklentileri karşılamadı

9 Ağustos itibariyle ön siparişe sunulan Note 9’un satışlarına ilişkin ilk rapor Güney Kore’den sızdırıldı. Ülkede hizmet veren bir kablosuz operatör şirketinin verilerine göre, Note 9 ön sipariş rakamları Note 8’in yüzde 80’ine erişebildi.

Bu durum Samsung’un beklentilerini biraz aşağıya çekse de Note 9 adına olumlu haberler de mevcut. Keza telefonun ön siparişlerinin S9 modellerine oranla yüzde 30 ile yüzde 50 daha fazla olduğu belirtiliyor. Güney Kore’de ön siparişler an itibariyle sona ermiş durumda. Önümüzdeki günlerde ise Note 9 raflardaki yerini almış olacak.

Avrupa ve Amerika pazarında ise ön siparişler 24 Ağustos’a kadar devam edecek. 24 Ağustos itibariyle Note 9’lar sahiplerine ulaştırılmaya başlanacak.

Şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Belki diğer pazarlarda Note 9’a olan ilgi çok daha fazla olabilir. Fakat şu anda Güney Kore’deki tablo, Note 9’un Note 8’e oranla daha az ön sipariş aldığını gösteriyor.

Oppo R17 fiyatı belli oldu