Qualcomm’a Çin’den Rekor Ceza Geldi

Qualcomm snapdragon 580 75

2015 yılına oldukça sıkıntılı bir başlangıç yapan Qualcomm’un Çin’de devam eden yasal süreci sonlandırmak için 1 milyar dolar ceza ödeyeceği söyleniyor.

64 bitlik sekiz çekirdekli yeni işlemcisi Snapdragon 810‘un Samsung Galaxy S6, LG G4, HTC One M9 ve Sony Xperia Z4 gibi merakla beklenen amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılacağı göz önüne alındığında Amerikalı işlemci üreticisi Qualcomm‘un 2015 yılına müthiş bir başlangıç yapacağı düşünülmüş olsa da, şu ana kadar yaşananlar firmanın tam tersi bir başlangıç yapmasına neden oldu.

qualcomm_işlemci

İlk olarak Snapdragon 810’un yapım aşamasında yaşanan sorunlar nedeniyle başta Samsung olmak üzere birçok önemli ortağını kaybeden Qualcomm, şimdi de eşine zor rastlanır bir cezaya çarptırıldı. Yaklaşık 14 aydır devam eden davada Çin hükümeti tarafından ülkedeki tekelcilik karşıtı yasaları ihlal etmekle suçlanan Amerikalı işlemci üreticisi, bu davayı sonuçlandırmak için rekor bir cezayı ödemeyi kabul edecek gibi görünüyor.

Reuters’un firmaya yakın kaynaklardan aldığı bilgiler, davayı sonuçlandırmak için Çin hükümetiyle görüşme halinde olan Qualcomm’un 1 milyar dolarlık cezayı kabul etmek üzere olduğunu gösterdi. İşlemci üreticinin bunun yanı sıra ülkedeki patentlerinin üçte birinde ücret indirimine gitmek zorunda da kalacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy S6’dan İlk Görüntüler