Apple’ın Değeri Açıklanandan Yüksek Olabilir

Apple Think Different Apple Logo

700 milyar dolar pazar değerine ulaşarak yeni bir rekora imza atan Apple hakkında konuşan ünlü yatırımcı Carl Icahn, önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en güçlü firmaları arasında yer alan Amerikalı teknoloji devi Apple, 2014 yılında yakaladığı büyük başarı sayesinde geçtiğimiz yıl da rekor gelir açıkladı ve değerini daha da arttırmayı başardı. Bu büyük başarı sonrası hisse değerleri yükselişe geçen Apple’ın pazar değeri geçtiğimiz günlerde 700 milyarı aştı ve sadece teknoloji dünyası için değil tüm sektörler için yeni bir rekora imza attı.

Apple-Think_Different-Apple-Logo

Apple’ın bu başarısı birçok analisti şaşırtmış olsa da, ünlü yatırım analisti Carl Icahn firmanın bu yükselişini önceden tahmin etmiş gibi görünüyor. Firması adına bir açıklama yayınlayan ünlü yatırımcı, Amerikalı teknoloji devinin pazar değerinin 700 milyar doları aşmasına şaşırmadığı ve hatta firmanın değerini önümüzdeki dönemde ikiye katlayacağını tahmin ettiğini belirtti.

Yatırım dünyasının en başarılı isimleri arasında yer alan Icahn bununla da kalmadı ve Apple‘ın son mali çeyrekteki sonuçları göz önüne alındığında hisse değerinin belirlenenden daha yüksek olması gerektiğini ve buna bağlı olarak firmanın pazar değerinin aslında 700 milyardan daha da yüksek olduğunu söyledi.

Android Wear Yavaş Bir Başlangıç Yaptı