Galaxy A8 ve A8+ (2018) için Oreo güncellemesi dağıtımı başladı

Samsung Galaxy A8 2018 Wi Fi Sorunu ve Çözümü 1

Samsung’un iki orta seviye cihazı geç de olsa Android Oreo’ya kavuşuyor. A8 ve A8+ için ilk dağıtımın başladığı yönünde haberler gelmeye başlıyor.

Android dünyasında sıkça rastladığımız bir durum olan güncellemelerin yavaş gelmesi, bir kez daha nüksetti. Android P’yi konuşmaya başladığımız şu günlerde, ocak ayında tanıtılan iki Samsung telefonu Oreo’ya henüz kavuşabiliyor.

A8 ve A8+ ocak ayında duyrulmuşlardı

Samsung’un 2018 model A8 ikilisi, yılın başında, ocak ayında tanıtılmıştı. Çıktıları dönemde Oreo halihazırda vardı, ancak telefonların Android sürümü Nougat olarak lanse edildi. Neyse ki ikili, bazı ülkelerde Android 8’i almaya başladı. Gelen raporlara göre Güney Koreli şirket Rusya, Özbekistan, Kazakistan ve Ukrayna’da dağıtımı başlattı, dünya çapında dağıtımın başlaması da uzun sürmeyecek.

Güncellemeye dahil olan önemli yenilikler ise; çift sim kart için de VoLTE (Doğrudan LTE bağlantısı üzerinden telefon görüşmesi yapmayı sağlayan teknoloji) desteği ve temmuz ayı güvenlik yaması. Tahminler doğru çıkarsa güncellemenin ülkemizde de yüklenebilir hale gelmesi en fazla birkaç haftayı bulacak.

Apple, iPhone X ve iPhone SE üretimini durduruyor