Friends dizisi sansür üstüne sansür yedi

fr

Friends dizisi sansür sorunu ile karşı karşıya. Tüm dünyada en beğenilen diziler içerisinde yer alan Friends, ne yazık ki bazı olumsuz problemler yaşıyor.

Küresel çapta en fazla izlenen yapımlardan Friends dizisi, sansür problemi yaşamaya başladı. Birçok kişinin severek izlediği ve büyük bir hayranlık duyduğu bu dizi son derece sıcak ilişkilere sahip. Ancak Çin bu diziden bile rahatsız olmayı başardı.

Uyguladığı tuhaf yasaklar ile bilinen Çin, bu defa sansür kılıcını Friends dizisine yöneltti. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde kült film olarak bilinen Fight Club, yine ülkede sansüre uğramıştı. Filmin sonu değiştirildi ve daha sistem yanlısı bir hale geldi. Şimdi ise Friends dizisi ile ilgili yaşananlar kafaları karıştırdı.

Friends dizisi sansür sorunu yaşıyor

Çin tarafından bu diziye uygulanan sansür iki kısımda fark edildi. Birincisi dizideki sevilen karakterlerden Joey ve Chandler ile ilgili öpüşme sahnesiydi. Onların öpüşme sahnesi eşcinsellik teması içerdiği yönünde bir kanaat gelişti. En azından Çin hükümeti böyle düşündü ve diziyi sansürledi.

Friends dizisi sansür

Bir diğer önemli sansür alan bölüm ise Ross’un eski eşi olan Carol’ın lezbiyen olduğunu söylediği sahneydi. Tüm bu sahneler eşcinsellik içerdiği için Çin hükümeti tarafından yasaklandı. Ayrıca kadınların birden fazla kez orgazm olması ile ilgili bölüm yine aynı şekilde sansüre uğradı. Birçok kişi Wiebo üzerinden bununla ilgili tepki gösterdi.

Snapchat, sohbetlere bitmoji tepkileri ve dizili yanıtlar ekliyor

Friends dizisi sansür yedikten sonra buna verilen tepkiler bile sansürlendi. Kısacası Çin çok ciddi bir sansür politikası izliyor. Bu durum birçok kişi için endişe kaynağı haline geldi. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.