Fransa hükümeti birçok uygulamaya savaş açtı: Aralarında Twitter ve TikTok’da var!

TikTok yeni önlemlerini duyurdu

Fransa hükümeti tarafından alınan yeni bir karar, vatandaşlar arasında büyük eleştirilere neden oldu. İşte ülkede büyük tartışmalara neden olan o karar.

Fransa hükümeti birçok uygulamaya savaş açtı: Aralarında Twitter ve TikTok’da var! Fransa hükümeti, çalışanlarının ve yönetimin verilerini riske atabilecek siber güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok, Twitter, Netflix ve Candy Crush gibi “eğlence” amaçlı uygulamaları resmi cihazlardan yasakladı. Halk hizmeti bakanı Stanislas Guerini’nin ofisi yasağı açıkladı. Hükümet, yasaklanan uygulamaların tam bir listesini vermezken, Guerini, gerekli iletişim amaçları için bazı istisnaların olabileceğini belirtti. Yasak hemen yürürlüğe girdi ancak kurala karşı gelmenin cezaları “yönetimsel düzeyde” belirlenecek. Bu politika kişisel cihazları kapsamıyor.

TikTok bir darbe de Fransa'dan aldı

Yasağın nedeni, diğer ülkelerin temel endişesi olan Çin hükümetinin TikTok’tan veri toplamasıyla ilgili değil. Bunun yerine, eğlence uygulamalarının hükümet verilerini tehlikeye atabileceği genel bir endişe yansıtıyor. Bu politika, herhangi bir ülkeyi veya uygulama kategorisini hedef almıyor.

TikTok bir darbe de Fransa'dan aldı

Fransa hükümeti birçok uygulamaya savaş açtı: Aralarında Twitter ve TikTok’da var!

Fransa’nın hamlesi, önemli kişiler hakkında veri toplama, propaganda yayma ve TikTok’un ana şirketi ByteDance’in hassas bilgileri teslim etmesi için Çin hükümetinin talepleri nedeniyle TikTok’a karşı ABD federal hükümeti, düzinelerce eyalet, Kanada, Avrupa Komisyonu ve İngiltere tarafından getirilen benzer yasakları izliyor. TikTok, Çin hükümetiyle iş birliği yaptığına dair iddiaları reddetti ve bu yılın sonuna kadar Amerikan kullanıcı verilerinin diğer ülkelerdeki çalışanların erişimine açılmayacağına dair ısrar etti.

TikTok bir ülkede daha yasaklandı

Fransız yasağı, öğle aralarında bu uygulamaları kullanmak isteyen çalışanlar için hoş karşılanmayabilir, ancak aynı zamanda çalışanların sosyal medya hesapları aracılığıyla yanlışlıkla bilgi açığa çıkarma endişesi taşıyan politikacıları da rahatlatabilir. Yasak ne kadar sıkı uygulanacak ve buna karşı gelenlere hangi cezaların verileceği henüz belirsizdir. Fransa hükümeti birçok uygulamaya savaş açtı: Aralarında Twitter ve TikTok’da var!

Levi’s Jeans, yapay zeka tarafından oluşturulan modelleri kullanacak