TikTok yasaklanıyor!

TikTok

Son dönemde popülerleşen TikTok uygulaması Hindistan’da oldukça haklı bir sebepten dolayı yasaklanıyor. Peki, Hindistan hükümeti uygulamayı engellemek için gerekçe gösterdi?

7’den 70’e herkesin şöhret olma veya komiklik yapma uğruna kişiliklerinden taviz vererek karşısında şebeğe döndüğü TikTok uygulaması, nihayet bir ülke tarafından yasaklanma kararı ile karşı karşıya kaldı. Hindistan hükümeti yaptığı açıklama ile uygulamayı ülke sınırları içerisinde kullanımını engelleyecek.

TikTok Hindistan’da yasaklanıyor!

Hindistan hükümeti, uygulamanın kullanımının kültürel bozulma/yozlaşmaya neden olduğunu bu yüzden engellemek istediklerini belirtiyor. Hiç bir zaman engelleme kararlarının yanında olmayan biri olarak bu kararı inanılmaz derecede doğru bulduğumu söyleyebilirim.

Hindistan’da 20 milyon gibi oldukça fazla kullanıcı sayısına sahip olan uygulama, bu engelleme kararı alınırsa büyük yara alacak gibi görünüyor. Hindistan’dan gelen bu açıklamaların ardından firma cephesinden de bir temsilci açıklamada bulundu.

Facebook Hristiyan nüfusunu geride bıraktı

Firma temsilcisi konuyla ilgili; “kullanıcıları kötüye kullanımdan korumak için sağlam önlemler alıyoruz. Kullanıcıların ve yasaların kullanım şartlarımızı ihlal eden içeriği ve topluluk kurallarını ihlal etmelerini sağlayan raporlama mekanizmalarımız bulunuyor.” açıklamasında bulundu. Ancak burada sorun kötüye kullanım olmadığını Hindistan’ın halkını yozlaştırdığı için böyle bir karar alınacağını belirtelim.

TikTok