Foxconn, iPhone 14 Pro stok sorununu Ocak ayında çözecek

Foxconn satışları

Foxconn, Apple için ürettiği iPhone 14 Pro modellerinde parça tedariği nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Stoklara da yansıyan bu durum kısa sürede çözülecek gibi.

Foxconn uzun süredir kesintisiz olarak Apple’a hizmet veriyordu. Ancak pandeminin Asya pazarında çok etkili olması nedeniyle bu çalışmalar ara ara sekteye uğramıştı. Firma hala bu sorunlarla baş etmeye devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre bu kesintiler son bulacak. 

Foxconn, Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle yaşanan üretim kesintilerinin Ocak ayına kadar giderileceğini duyurdu. Bunun, başta iPhone 14 Pro ve Pro Max modelleri olmak üzere dünyanın birçok yerinde görülen stok sıkıntısını hafifletmesi bekleniyor. Şirket, iş ortaklarına üretim seviyelerini pandemi öncesi durumuna getirmek için çalıştığına dair güvence verdi.

Foxconn

Firma akıllı telefonları da içeren akıllı tüketici elektroniği işinin, Zhengzhou fabrikasındaki kesintiler nedeniyle Kasım ayı gelirinde bir önceki yıla göre düşüş gördüğünü bildirdi . Şirket, bu kesintilerin etkisi hakkında daha fazla ayrıntı sağlamadı.

Zhengzhou fabrikası, işçiler arasında fabrikadaki koşullarla ilgili memnuniyetsizliğe yol açan katı COVID-19 kısıtlamalarıyla mücadele ediyor. Bu, Noel ve Yeni Yıl tatilleri öncesinde Apple cihazının üretimini kesintiye uğrattı. Ne yazık ki bu gelişmeler Apple ve Foxconn ilişkisini de etkiliyor. Şirket, yaşadığı sorunlar nedeniyle üretimi Hindistan ve Vietnam gibi ülkelere kaydırmak istiyor. Foxconn ve Çin hükümetinin bunun olmaması için Amerikan teknoloji devini ikna etmeye çalışması bekleniyor.

Şirket yaptığı açıklamada dördüncü çeyrekteki toplam gelirinin ayrıntıya girmeden “kabaca piyasa konsensüsüyle uyumlu” olmasının beklendiğini söyledi. Çeşitli iş sektörleri için yeni bir görünüm sunmadı. Şirket geçen ay, bu yılın son üç ayındaki gelirin yatay olacağını ve 2023 için nispeten muhafazakar bir görünüme sahip olduğunu söyledi. devamını oku. Foxconn hisseleri, %0,1’lik artışla sonuçlanan daha geniş pazara paralel olarak yatay kapandı.