Foxconn elektrikli otomobil üretmek için kolları sıvadı

Foxconn

Elektrikli otomobil pazarı her geçen gün biraz daha cazip hale gelmeye devam ediyor. İşte sektörün yeni aktörlerine dair son bilgiler.

Foxconn elektrikli otomobil üretmek için kolları sıvadı. Apple için iPhone üretimiyle tanınan Foxconn, elektrikli araç parçaları da üretme kapasitesine sahip bir şirket. Kısa bir süre önce gelen duyumlara göre, Foxconn bu yıl içerisinde Hindistan’da bir elektrikli araç fabrikası kurmayı hedefliyor. Bu proje için ayrılacak bütçenin 1 milyar dolar olduğu ve bu yatırımla binlerce kişiye iş olanağı sunmayı planladığı belirtildi.

Foxconn zararı

Elektrikli araç pazarı her geçen gün daha rekabetçi bir hale geliyor. Volkswagen gibi köklü otomobil üreticilerinden, Xpeng gibi yeni kurulan şirketlere kadar pek çok aktör, bu büyüyen pazara dahil olabilmek için yoğun çaba harcıyor. Zaten elektrikli araç parçaları üreten Foxconn, bu durumu bir fırsat olarak değerlendiriyor ve kapasitesini artırma yolunda ağır yatırımlar yapmayı planlıyor. Şirketin beklentisi, bu büyüyen rekabetin içinden karlı bir şekilde çıkmak.

Foxconn elektrikli otomobil üretmek için kolları sıvadı

Foxconn’un Hindistan’da kurmayı planladığı elektrikli araç fabrikası, Karnataka bölgesinde yer alacak. Yıllık 1 milyon elektrikli araç üretme kapasitesine sahip olması öngörülen fabrika, başlangıçta iki tekerlekli elektrikli araçlar üzerinde odaklanacak. Ancak ilerleyen zamanlarda, fabrikanın dört tekerlekli elektrikli araç üretimini de genişleteceği belirtildi.

foxconn iphone 7

Foxconn’un Hindistan’da elektrikli araç fabrikası kurma kararı, Hindistan pazarının elektrikli araçlar açısından artan önemini göstermekte. Hindistan hükümeti, hava kirliliği ve sera gazı emisyonlarını azaltma hedefiyle elektrikli araçları teşvik etme çabasında. Bu kapsamda, hükümet tarafından vergi indirimleri ve çeşitli teşvikler sunuldu. Fabrikanın üretime başlamasının 2024 yılında gerçekleşeceği düşünülüyor. Foxconn elektrikli otomobil üretmek için kolları sıvadı.

lifebox abone sayısı 2 milyona ulaştı