Çıkarılabilir bataryalı telefonlar geri geliyor

Yan sanayi batarya

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte tarihe karışan çıkarılabilir bataryalar, Avrupa Birliği kararıyla geri dönecek gibi görünüyor.

Çıkarılabilir bataryalı telefonlar geri geliyor. Yüksek fiyatlarıyla bilinen telefon üreticileri Apple, Samsung ve benzerleri, cihazlarında genellikle çıkarılamayan bataryaları tercih ediyor. Bu durum, kullanıcıların orijinal bataryaların genel kapasitesini kaybettikleri durumlarda batarya değişimi gerçekleştirmek istemeleri durumunda karmaşık araçlarla uğraşmalarına sebep oluyor. Avrupa Birliği (AB) bu zorlu süreci basitleştirmeyi hedefliyor ve şirketlere bataryaların kolayca çıkarılabilir olmasını sağlama yönünde baskı uyguluyor. Ancak, bu yasanın yürürlüğe girmesi birkaç yıl sürecek.

tüm batarya turleri 1

“Onarım Hakkı” savunucularının bu duruma ne kadar sevinse de, AB’nin yeni yasasının yürürlüğe girebilmesi için 2027 yılına kadar beklemek gerekiyor. AB Parlamentosu, önceki bir yasayı değiştiren 587 üyesiyle, tüm cihazların kolayca değiştirilebilir bataryalarla birlikte gelmesine karar verdi. ‘Kolayca’ terimi bazı kişilere belirsiz gelebilir. Özellikle akıllı telefon bataryasını ilk kez değiştirmeye çalışanlar için zor bir süreç olabilir, ancak bu işlemi defalarca tamamlamış olan birisi için çocuk oyuncağı gibi görünebilir.

telefon bataryasi

Çıkarılabilir bataryalı telefonlar geri geliyor

AB bu konuda detaylı bir şekilde açıklama yaptı ve batarya değişiminin hiçbir araç gerektirmemesi gerektiğini belirtti. Bu durum, çıkarılabilir arka kapakların geri dönmesi gerektiği anlamına geliyor. Yine de, bu yasa 2027’den önce yürürlüğe girmeyecek ve sadece AB’nin yetki alanına giren bölgeleri etkileyecek. Bu yeni yasaya dayanarak Apple ve Samsung gibi şirketlerin akıllı telefon tasarımlarını değiştirip değiştirmeyeceklerini görmek ilginç olacak.

Bataryaların patlama reaksiyonları yeni

Kolayca çıkarılabilen arka kapakların kullanılması, su geçirmezlik özelliklerini kaybedecekleri anlamına geliyor, tabii ki iyi düşünülmüş bir tasarım olmadığı sürece. Yine de, yasa 2027’den önce yürürlüğe girecek ve bu durum, AB yetki alanına giren ülkeler için tasarımlarını yeniden yapmak isteyen Apple ve Samsung gibi şirketlere yeterli zaman sağlıyor. Çıkarılabilir bataryalı telefonlar geri geliyor.

Infinix NOTE 30 : Çok yönlü hızlı şarj özellikleriyle fark yaratıyor