Fortnite ve PUBG bir ülkede daha yasaklandı

pubg 1

Son dönemin popüler battle royale oyunlarından PUBG ve Fortnite bir ülkede daha yasaklandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Nepal hükümeti aldığı bir kararla PUBG’yi yasaklamıştı. Bu kararın bir benzeri de Irak’tan geldi. Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamada PUBG ve Fortnite’ın toplum sağlığını, kültürünü ve güvenliğini olumsuz etkilemesi ayrıca çocuklara, gençlere yönelik tehditler oluşturması gerekçesiyle yasaklanmasına karar verildi.

Tabi bu kararı veren Nepal olduğunda çok fazla tepki çekmemişti. Çünkü Nepal’de ülkedeki refah seviyesi belli bir düzeye ulaşmış, toplumsal huzur sağlanmış, genel olarak halkın, hükümetten beklentileri yerine getirilmiş durumda. Dolayısıyla genel olarak göze çarpan bir sorun bulunmadığı için hükümetin işi gücü bırakıp, oyun yasaklama peşinde koşması normal karşılanabilir.

Irak popüler battle royale oyunlarını yasakladı

Fakat söz konusu Irak olduğunda işler biraz değişiyor. Hali hazırda Irak’ın durumu ortada. Ülkenin kendisi zaten sorun yumağı haline gelmiş durumda. Bu kadar çok sorun varken Irak hükümetinin kalkıp Fortnite ve PUBG’yi yasaklaması biraz abest bir durum olmuş.

Özellikle de bu yasağın Şii din adamı ve Mehdi Ordusu’nun başkanı Moqtada al-Sadr’ın yaptığı çağrıdan sonra gerçekleşmesi de hayli ilginç. Sadr kısa süre önce “PUBG’de birkaç kişi öldürünce ne kazanıyorsunuz. Bu oyun savaşmanın doğru yolunu göstermiyor” demişti. Buradan çocuklara savaşmanın doğru yolunu gösteren oyunların mubah olduğu anlamı çıkabilir. Hayli ilginç.

Sonuç olarak Irak battle royale oyunlarını yasaklayarak küçük bir sorunu ortadan kaldırmış oldu. Şimdi geri kalan devasa sorunlarıyla rahatça ilgilenebilirler.

Control fiyatında büyük indirim