Control fiyatı 399TL’den 99TL’ye düştü!

control

Remedy ve 505 Games işbirliğiyle geliştirilen Control, Epic Games Store’daki ön sipariş fiyatıyla şaşkınlık yarattı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Alan Wake ile isminden söz ettiren Remedy, uzun bir süredir Control isimli yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Devasa bir binada geçecek oyun aynı Alan Wake’de olduğu üzere korku unsurlarıyla süslenmiş olacak.

PC’ye özel olarak yalnızca Epic Games Store üzerinden satışa sunulacak olan oyun geçtiğimiz ay ön siparişe sunulmuştu. Oyunun Türkiye’deki ön sipariş fiyatı ise 399TL olarak belirlenmişti. Xbox Store’de ise 145TL’den ön siparişe sunulan yapımın fiyatı gelen ütopik zamlar sonrasında 395TL’ye yükseltilmişti. Control’ün PS Store’daki ön sipariş fiyatı ise ilk gün ki olduğu gibi hala 259TL.

Control Epic Games fiyatı dibe vurdu!

27 Ağustos’ta raflardaki yerini alması beklenen oyunun PC fiyatı, geçtiğimiz gün beklenmedik bir şekilde düşürüldü. Normalde 399TL’den satılan yapım geçtiğimiz gün itibariyle 99TL’den satılmaya başlandı. Yani Remedy imzası taşıyan yapımın fiyatı 300TL aşağıya çekildi. Peki ama neden?

Açıkçası normal şartlarda 399TL’den satılan bir oyunun 99TL’ye satılmasının iki nedeni olabilir. Birincisi sistemde bir hata meydana gelmiş olması. Zira daha önce de bu tarz olaylarla karşılaşmıştık. Örneğin FIFA 19’un PS Store’daki ön sipariş fiyatı yanlışlık sonucu 200TL’ye indirilmiş ertesi gün hata düzeltilerek tekrardan 470TL’ye yükseltilmişti.

İkinci ihtimal ise oyunun PC’de satmıyor oluşu. Doğal olarak satış olmayınca da fiyat düşürme gibi bir yönteme başvurulmuş olabilir. Sonuç olarak bu PC oyuncuları için kaçırılmaması gereken bir fırsat.

Capcom Home Arcade duyuruldu! İşte fiyatı