WhatsApp’ta çoklu cihaz dönemi başlıyor

WhatsApp’ta çoklu cihaz dönemi başlıyor

Facebook popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp için kolları sıvadı. WhatApp’ta çoklu cihaz dönemi için testler devam ediyor.

WhatsApp’ta çoklu cihaz dönemi başlıyor. Hali hazırda hem dünya genelinde, hem de Türkiye’de en çok kullanılan mesajlaşma uygulamasının WhatsApp olduğunu söyleyebiliriz. Peki bu uygulamayı bu kadar popüler kılan ne? Aslında tamamen alışkanlık ve ilk olması diyebiliriz.

Yoksa Telegram gibi WhatsApp’tan kullanılabilirlik anlamında çok daha üstün olan mesajlaşma uygulamaları da bulunuyor.

WhatsApp’ın en büyük sorunlarından bir tanesi de telefonda internet bağlantısı olmadığında işe yaramaması. Yani telefondaki hesap internete bağlı değilse, WhatsApp masaüstü vb. uygulamalar da hiçbir işe yaramıyor. Neyse ki yeni gelen güncelleme ile bu sorun çözülecek.

WhatsApp’ta çoklu cihaz dönemi başlıyor

WhatsApp’ta çoklu cihaz dönemi başlıyor

WhatsApp’a gelecek olan yeni güncelleme çoklu cihaz desteğini de beraberinde getirecek. Bu sayede dilediğiniz yerden telefonunuz yanınızda olmasa bile WhatsApp’a giriş yapabileceksiniz. Üstelik bunun için telefonunuzda aktif bir internet bağlantısı olması da gerekmeyecek.

Çoklu cihaz desteği şimdilik 4 cihazla sınırlı olacak. Yani bilgisayar, tablet gibi 4 farklı cihazı WhatsApp hesabınıza bağlayabileceksiniz. Bunun yanında 2. bir telefonu WhatsApp hesabınıza tanımlayamayacaksınız.

Eğer tanımlama yaptığınız akıllı telefonunuzdan 2 hafta boyunca WhatsAppa’a giriş yapmazsanız, diğer cihazların da giriş izni iptal edilecek.

Hali hazırda bahse konu bu özellik beta aşamasında muhtemelen önümüzdeki günlerde bazı bölgelerde kademeli olarak kullanıma sunulmaya başlayacaktır. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Instagram, akışınızı sizin kontrol etmenize izin verecek bir özellik geliştiriyor