Ford yıllar sonra Formula 1’e dönüyor

Ford Formula 1

Ford, yıllar sonra Formula 1’e geri dönüyor. Amerikan otomobil üreticisi, hibrit bir yarış aracı geliştirmek için Red Bull ile güçlerini birleştirdi.

Dünyanın en popüler araba yarışı tunuvası olan Formula 1 bir dönem popülerliğini biraz kaybetmiş olsa da son yıllarda yine eski günlerine döndü ve geniş izleyici kitlelerine ulaşmaya başladı. Netflix’teki Drive to Survive gibi belgesel dizilerinin de katkısıyla yeniden görkemli günlerine dönen F1, bir kez daha otomobil üreticileri için markalarını tanıtacakları ve hünerlerini sergileyecekleri bir platforma dönüştü. Bu yüzden F1’e girmek isteyen otomobil üreticilerinin sayısı da arttı. Kısa süre önce Audi’nin F1’e giriş yapmak için düğmeye basmasının ardından, bu hafta da Amerikalı teknoloji devi Ford Formula 1’e dönme planlarını kamuoyuyla paylaştı.

Amerikalı otomobil üreticisi yıllar önce bu yarışmanın bir parçasıydı. Ancak daha sonra F1’den çekildi. 20 yıldan fazladır da bu yarışta yer almıyordu. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi F1 bir kez daha otomobil markaları için cazip bir platforma dönüşünce Ford da F1’e geri dönme kararı aldı.

ford1

Bildiğiniz gibi 2026 yılı Formula 1 için bir dönüm noktası olacak. 2026’da F1’deki klasik motorların yerini hibrit modeller alacak. Yeni nesil motorlar, yenilenebilir enerji kaynakları ile elektrikli motorların karışımından güç alacak. F1’deki bu geçiş, yeni markaların yarışlara dahil olması için eşsiz bir fırsat sunuyor. İşte Ford da bu yeni dönemde F1’e dahil olacak. Bu amaç doğrultusunda Red Bull markasıyla güçlerini birleştiren Ford, Red Bull ortaklığında hibrit bir yarış aracı geliştirecek. Red Bull takımı, 2026’dan itibaren Ford motorla yarışlara çıkacak.

God of War Ragnarok satışları hız kesmiyor