Ford her yıl 600 bin elektrikli otomobil üretecek

Ford elektrikli otomobil

Ford, 2023’ten itibaren her yıl 600 bin elektrikli otomobil üretecek. 2026’dan itibaren ise bu sayının yıllık 2 milyona çıkarılması hedefleniyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde en hızlı büyüyen pazarlardan biri de elektrikli otomobil pazarı. Özellikle Tesla’nın bu alanda yakaladığı başarı, köklü otomobil üreticilerini de bu alana çekmiş durumda. Elektrikli otomobil pazarına oldukça iddialı bir şekilde giren bu köklü otomobil üreticilerinden biri de Amerikan otomobil devi Ford.

Bu pazarda daha etkili olabilmek ve hatta zamanla Tesla’yı geçerek liderliğe oturmak için önemli yatırımlar yapan Ford, önümüzdeki yıllarda bu alandaki üretimini de kayda değer ölçüde arttırmayı hedefliyor.

ford elektrikli otomobil

Bu pazara yönelik oldukça iddialı gelecek planları olan şirket, daha önce her yıl 600 bin elektrikli otomobil üretmeyi hedeflediğini açıklamıştı. Geçtiğimiz aylarda bu planını hayata geçirmek için gerekli adımları atan Ford, dün bu hedefine ulaşmak için gerekli malzeme ve parça anlaşmalarını yaptığını ve daha önce açıkladıkları yıllık 600 bin elektrikli otomobil hedefine ulaşmaları için gerekli şartların sağlandığını açıkladı. Şirketin yaptığı işbirliği anlaşmaları, yıllık 600 bin elektrikli araba üretmesini mümkün hale getirecek.

Ancak Ford bununla da yetinmiyor. Çünkü yıllık 600 bin elektrikli araba şirketin kısa vadeli hedefi. Daha uzun vadede ise Ford bu rakamı 2 milyona yükseltmeyi hedefliyor. Önümüzdeki yıldan itibaren her yıl 600 bin elektrikli otomobil üretecek olan Amerikalı otomobil devi, 2026’dan itibaren ise bu sayıyı 2 milyona çıkaracaklarını açıkladı. 600 bin hedefine daha önce belirlediği tarihte ulaşan Ford, 2 milyon hedefine de belirlediği tarihte ulaşacağı konusunda oldukça emin görünüyor. Görünüşe bakılırsa önümüzdeki yıllarda Tesla’yı çok daha zorlu bir rekabet bekliyor.

Fallout dizisinin setinden ilk görüntüler geldi