Ford Focus ve Fiesta’ya 1.0 litrelik EcoBoost Hybrid motor seçeneği geliyor!

Ford

Ford, mevcut 1.0 litrelik EcoBoost’a 48 voltla beslenen hafif bir hibrid motoru entegre etmeyi planlıyor. 2020 yılında Ford Focus ve Fiesta ile Avrupa’da sunulacak bu melez motor seçeneği birkaç ay içinde tanıtılacak.

Ford Avrupa Başkanı Steven Armstrong geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile bundan sonra tüm yeni Ford modellerinin en az bir elektrikli motor seçeneğine sahip olacağını söyledi. Konu ile ilgili açıklamasında, “Artık Fiesta’dan Transit’e ve Focus’a kadar tüm yeni Ford otomobilleri en az bir elektrikli versiyona sahip olacak. Birkaç elektrifikasyon seviyesi olacak, bunlar; HEV, MHEV, PHEV veya %100 elektrikli olabilir. En tepede %100 elektrikli motorlar, en alt kısımda ise hafif hibrid motorlar yer alacak” ifadelerini kullanan Ford’un Avrupa patronu, bu işe Focus ve Fiesta ile başlayacaklarını belirtti.

Ford Focus ve Fiesta, markanın Avrupa’daki elektrik hareketinin ilk adımı olacak!

2020’de “1.0 litrelik EcoBoost Hybrid” motorunu alacak Focus ve Fiesta, markanın Avrupa’daki ilk ve en iyi melezleri olacak. Söz konusu bu hibrid sistem 48 voltluk bir lityum-iyon pille çalışacak. Mevcut 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motora entegre edilecek. Sistem tüm hafif hibrid motorlarla aynı çalışma prensibine sahip ve temelde iki amaca hizmet ediyor. Bunlardan ilki, frenleme ya da yavaşlama aşamasında ortaya çıkan kinetik enerjisinin bir kısmı ile 48 voltluk lityum-iyon pili şarj etmek. İkincisi ise, düşük hızlarda benzinli motora ekstra tork desteği vermek. 1.0 litrelik EcoBoost’a iki önemli avantaj kazandıran bu sistem, Ford Focus ve Fiesta’nın yakıt tüketimi açısından az da olsa tasarruf etmesine ve ekstra güce ulaşmasına yardımcı olacak.

Son olarak; Ford, 2 Nisan’da diğer elektrikli modellerini tanıtacağı Amsterdam etkinliğinde, 2020 yılında Focus ve Fiesta’da sunacağı bu melez motor seçeneği hakkında daha fazla bilgi verecektir.

Ford – Volkswagen ittifakında sona gelindi!

Ford